x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Aceasta este cea mai CAUTATA destinatie turistica din lume

Aceasta este cea mai CAUTATA destinatie turistica din lume

de Larisa Eremia    |    04 Aug 2015   •   14:24
Aceasta este cea mai CAUTATA destinatie turistica din lume
Sursa foto: Christine Matthews wikimedia commons

Muzeul care a generat cele mai multe căutări pe Google anul trecut este Muzeul de Știință din Londra, deși Louvre-ul a avut mai mulți vizitatori și cea mai populară expoziție din lume a fost găzduită de National Palace Museum din Taipei.

Potrivit www.independent.co.uk, Muzeul de Știință a fost vizitat de 3.3 milioane de persoane în 2014, situându-se pe locul șase într-un top al celor mai populare muzee Marea Britanie, dar a reprezentat atracția principală în mediul online la nivel global.
Directorul muzeului, Ian Blatchford, a făcut următoare afirmație „Este fantastic că atât de mulți oameni din întreaga lume sunt interesați de Muzeul de Știință, și aceste noi informații reprezintă dovezi ale rangului deținut de muzeele britanice.”

Statisticile referitoare la numărul de căutări înregistrate pe celebra platformă în ceea ce privește muzeele din lume a relevat că primele trei poziții sunt deținute de locații londoneze - Muzeul de Istorie Naturală ocupă locul secund și este urmat de Muzeul Britanic.
Londra a fost cel mai căutat oraș din lume pentru galeriile de artă, teatre, muzee, atrăgând interesul celor mai mulți potențiali turiști în mediul online.

Primarul Londrei, Boris Johnson, a afirmat că aceste date nu fac decât să confirme statutul de „capitală culturală a lumii” a orașului pe care îl conduce.

Topul celor mai căutate cinci muzee pe Google la nivel global:
1. Muzeul de Știință, Londra
2. Muzeul de Istorie Naturală, Londra
3. Muzeul Britanic, Londra
4. Muzeul Metropolitan de Artă, New York
5. Smithsonian Institution, Washington D.C.
 

×
Subiecte în articol: Muzeul de Știință din Londra