x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Atenție la rezervări de vacanță. Ce a pățit o familie de români în Grecia: „Să ne fie învățătură de minte”

Atenție la rezervări de vacanță. Ce a pățit o familie de români în Grecia: „Să ne fie învățătură de minte”

de Redacția Jurnalul    |    26 Apr 2023   •   19:00
Atenție la rezervări de vacanță. Ce a pățit o familie de români în Grecia: „Să ne fie învățătură de minte”

O familie de români a avut o surpriză neplăcută după ce a rezervat o vacanță în Grecia.

Un cuplu cu un bebeluș a vrut să petreacă o lună în sudul Greciei și a făcut rezervare pe Airbnb încă de la sfârșitul anului trecut. Ajunși însă la destinație, aceștia au avut parte de o surpriză neplăcută și acum cer ajutor. 

Ei au închiriat o căsuță cu curte însă când au ajuns la fața locului au aflat că este vorba despre un apartament. Mai mult, acesta se afla într-o stare de degradare avansată, cu mobilă veche, mucegai și miros îngrozitor.

„Cuplu cu un bebeluș căutăm urgent cazare, ca soluție de back-up. Pe scurt, cazarea plătită prin AirBnB, arată în linii mari ca-n poze, doar că jegul și ponoseala sunt indescriptibile.

Planul inițial era pentru o lună în sudul Greciei (suntem deja aici) într-o proprietate la curte cu 2 dormitoare la prețul de 450 euro, fiind extra sezon. Realitatea e însă departe de ce credeam că am rezervat, așa că ne căutăm o opțiune de rezervă. Dacă aveți ceva în cifre decente, disponibil pentru următoarele 2-3 săptămâni, rog să comentați și vă contactez în privat.

De preferat: Peloponnese, Attica, Keratea, Zakynthos, Lefkada, Corfu dar nu excludem și alte zone dacă oferta e decentă.
Mulțumesc!

P.S: Curățenia este esențială!", a scris un membru al familiei pe grupul Forum Grecia.

Acesta au povestit că a luat legătura inițial cu un alt român stabilit în Halkidiki pentru a găsi cazare. 

"Ne-a ținut în stand-by 2 luni, evitând să menționeze clar un preț, mereu explicând că banii nu-s un stres, doar să mergem să ne simțim bine; n-am înțeles ever ce era în capul lui, așa că am renunțat.

În final ne-am spus că din moment ce plătim cu card și în avans prin AirBnB-ul lucrurile sunt clare. Se pare că am mai pus o lecție la catastiful lecțiilor despre natura umană și a comerciantului în special.

Dincolo de faptul că curtea nu e curte și casa nu e casă (cum credeam! E un apartament în clădire cu apartamente fără NICI un strop de curte), dincolo de astea, absolut totul e de o ponoseală ieșită din comun. Inclusiv dușul, înfundat cu o tonă de păr l-am găsit, iar per ansamblu totul e lipicios și grețos.

Cel mai tare e că nici n-ai ce să le spui celor de la AirBnB, că nu e ca și cum nu există mobila din poze, să ai motiv să faci complaint, dar cum le spui că pute casa toată. Bonus, cu mucegai. Vorba aia, am venit la mare pentru aer curat și miroase toată casa a mucegai.

Anyways, va fi cel mai scump review din viața mea, măcar să-i las și eu omului un cadou în prag de sezon estival", a explicat unul dintre soți, potrivit Ziare.com.

El afirmă însă că nu a citit recenzii despre proprietate. 

"Aici e prima greșeală mare ce am făcut-o. Are doar 3 review-uri, foarte bune, evident, din 2020 și 2021. Ce să zic, să ne fie învățătură de minte", a scris autorul postării, care a precizat că a făcut curat, însă pereții sunt plini de mucegai și mobila miroase urât. 

"Am făcut (spălat podele, baie, tot, în final problema e ponoseala unei proprietăți folosite intensiv, aș zice. Mobilă ponosită cu miros specific, pereți îmbibați de mucegai cu mirosul aferent, peretele de bucătărie îmbibat în ulei, altele).

În principal, proprietarul e genul celui care îți pune o minge în cameră și în anunț îți scrie că e dotat cu jucării pentru copii. Mingea veche de 10 ani și aia. Venim în Grecia de 8 ani, e cel mai grav fail de până acum, sincer, și e poziția 2 în top failuri din viață noastră. E o lecție", a mai scris turistul. 

×
Subiecte în articol: grecia rezervari vacanta