x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Avrig, destinație culinară de nișă

0
Autor: Diana Scarlat 08 Dec 2020 - 10:42
Avrig, destinație culinară de nișă
Vezi galeria foto

Unele dintre destinațiile turistice din țara noastră s-au remarcat prin inițiativele celor care au încercat să dezvolte zonele mai puțin cunoscute ale țării. Avrigul este una dintre localitățile turistice din Transilvania care ar fi putut atrage un număr foarte mare de vizitatori, prin Palatul Brukenthal – copia fidelă a celui de la Sibiu – dar a intrat pe harta turistică în primul rând cu ofertele de evenimente speciale și preparate culinare inspirate din gastronomia zonei, inclusiv cu cele din perioada de glorie a nobilimii transilvane.

 

 

În ultimii ani, în multe zone ale României, de la clasicele circuite gastronomice în zonele istorice s-a ajuns la crearea unor pachete turistice unice, care includ chiar și provocări precum competiții sportive sau minifestivaluri de muzică și dans, asezonate cu rețete culinare speciale și cu vinuri din podgoriile aflate în aceeași zonă. Avem deja o nișă care se adresează celor pasionați de vechile castele și palate care au fost recondiționate și redate circuitelor turistice, iar centrul României este căutat și pentru acest tip de ofertă, aici reînviind, practic, o tradiție a zonei.

 

La Avrig, unde Baronul Samuel von Brukenthal și-a construit reședința de vară, cu peste 200 de ani în urmă, oaspeții merg, deja, de mulți ani, doar pentru a lua masa la Palat. La Palatul Brukenthal din Avrig, unde pachetele pentru turiști includ, de câțiva ani, rețete tradiționale, rețete extrase din biblioteca și din arhiva de documente a orașului, dar și oferte de detoxificare de primăvară, cu meniuri speciale. O mare atracție a fost aici și Festivalul de Tango, organizat primăvara, în ultimii ani, conceput pentru a-i încuraja pe vizitatori să facă și mișcare, în timpul excursiilor de relaxare. 

 

Meniuri verzi, cu „hrana regilor”

 

Printre rețetele cele mai cunoscute de la Palat se numără supa de bostan – supă cremă de dovleac, după o rețetă din această regiune – sau rețetele pe bază de urzici, pentru detoxificare. „Sparanghelul și urzicile sunt specialitățile bucătarului. Sparanghelul este numit „hrana regilor”, în tradiția acestor locuri, deci pare o mâncare demnă de a fi servită de noi. Urzicile sunt culese de la noi din grădină, dintr-o zonă dedicată acestei categorii de vizitatori, care vin în perioada de primăvară tocmai pentru a se putea bucura de preparatele culinare pe care nu le vor găsi în altă parte. Avem și seră pentru produsele bio, pentru că aici, la Palat, încurajăm sănătatea, alimentația sănătoasă și mișcarea”, spune reprezentantul palatului. La pachet se adaugă ceaiul de urzici, masajul cu ulei de urzici, dar și băile cu zeamă de urzici. Tot printre rețetele casei se află papanașii cu dulceață din fructe de pădure, făcută la palat, sau ștrudelul cu mere și plăcinta casei. Băuturile recomandate în meniu sunt socata sau limonada cu căpșune, preparate chiar în fața clienților. 

 

Vizitatorii pot alege un meniu „detox”, numai cu urzici: urzici cu ochiuri și piure, supă cremă de urzici, șnițel vienez cu urzici.


 

Ştiri din .ro


PUBLICITATE
 





Mai multe titluri din categorie

Cum poți deveni make-up artist: sfaturi pentru primii pași și o viziune productivă

Cum poți deveni make-up artist: sfaturi pentru primii pași și o viziune productivă
Meseria de make-up artist presupune, înainte de toate, pasiune și dedicare. Nu toți pasionații de machiaj, look și tehnici de înfrumusețare pot face o carieră din asta, dar dacă eștii perseverent și îți...

Redescoperirea relației sau a căsniciei: ce poți face pentru a dezvolta constant pasiunea pentru partener

Redescoperirea relației sau a căsniciei: ce poți face pentru a dezvolta constant pasiunea pentru partener
Relațiile de lungă durată și căsniciile au nevoie de atenție, o bună gestionare a conflictelor și, de multe ori, compromisuri. Deoarece este foarte greu, spre imposibil, să ai aceleași sentimente ca cele din pr...

Chefi la cuțite – lider de audiență cu cel de-al doilea episod. Show-ul a fost urmărit de peste 2 milioane de telespectatori

Chefi la cuțite – lider de audiență cu cel de-al doilea episod. Show-ul a fost urmărit de peste 2 milioane de telespectatori
Galerie Foto Luni seara, Chefi la cuțite s-a clasat pe primul loc în topul audiențelor la nivelul publicului comercial. Conform Kantar Media, show-ul de pe Antena 1 a obținut o audiență medie de 9.7 puncte de rating și 29.2 co...

Parfumurile orientale: descoperă de ce au devenit atât de populare în întreaga lume?

Parfumurile orientale: descoperă de ce au devenit atât de populare în întreaga lume?
Galerie Foto Lumea fascinantă a parfumurilor este plină de varietate! Dacă te adâncești în subiect măcar puțin, vei observa imediat că tehnicile de realizare a parfumurilor, formele și compozițiile lor sunt...

Debut în forță pentru noul sezon Chefi la cuțite. Emisiunea a fost lider de audiență pe publicul comercial

Debut în forță pentru noul sezon Chefi la cuțite. Emisiunea a fost lider de audiență pe publicul comercial
Galerie Foto Sezonul 9 Chefi la cuțite a debutat în forță duminică seara la Antena 1. Conform Kantar Media, show-ul a fost lider de audiență la nivelul publicului comercial cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani cu o...

Toto Dumitrescu se alătură distribuţiei serialului Adela, de la Antena 1

Toto Dumitrescu se alătură distribuţiei serialului Adela, de la Antena 1
Galerie Foto Toto Dumitrescu se alătură distribuţiei proiectului Adela, de la Antena 1. În cel mai nou serial de ficțiune produs de Ruxandra Ion și Dream Film Production, difuzat în fiecare joi, de la 20:30, la Antena...

Burlacul, emoționat înainte de a se întâlni cu cele 25 de fete: ”Nu sunt bărbatul perfect, sunt omul care va încerca din răsputeri să te facă fericită!”

Burlacul, emoționat înainte de a se întâlni cu cele 25 de fete: ”Nu sunt bărbatul perfect, sunt omul care va încerca din răsputeri să te facă fericită!”
Galerie Foto Emoționat și nerăbdător să își întâlnească aleasa, Andi Constantin a ales să împărtășească toate aceste trăiri cu cele 25 de fete pe care le va întâlni vineri, 5 martie, de la 20.30, la Antena 1, în...

Ce conditii trebuie sa indeplineasca un stetoscop bun

Ce conditii trebuie sa indeplineasca un stetoscop bun
Cum sa alegi un stetoscop bun? Alegerea unui stestoscop presupune multa atentie si este nevoie sa tinem cont de anumite aspecte atunci cand vrem sa achizitionam unul potrivit. Asta pentru ca acesta este un element ese...

Ce spun ducii de Sussex în primul interviu după mutarea în California

Ce spun ducii de Sussex în primul interviu după mutarea în California
Primul interviu al ducilor de Sussex după renunțarea la obligațiile care le reveneau în cadrul familiei regale britanice a fost acordat celebrei realizatoare Oprah Winfrey și va fi difuzat integral...

Incident la Hollywood. Câinii răpiți ai cântăreței Lady Gaga au fost găsiți

Incident la Hollywood. Câinii răpiți ai cântăreței Lady Gaga au fost găsiți
După ce doi dintre câinii celebrei cântărețe americane Lady Gaga au fost furați zilele trecute la Los Angeles au fost recuperați de poliție. Diva pop a oferit o recompensă de 500.000 de dolari, scrie...

Despre optimism și avantajele persoanelor optimiste

Despre optimism și avantajele persoanelor optimiste
Studiile făcute de-a lungul timpului au arătat că optimismul influențează durata și calitatea vieții. De exemplu, medicii de la Mount Sinai St. Luke’s Hospital, din Statele Unite, au derulat mai multe studii...

Chefi la cuțite revine cu sezonul 9. Show-ul va fi difuzat în fiecare duminică, luni și marți la Antena 1

Chefi la cuțite revine cu sezonul 9.  Show-ul va fi difuzat în fiecare duminică, luni și marți la Antena 1
Galerie Foto Duminică, 28 februarie, ora 20.00, Chefii la cuțite se întorc la Antena 1 cu sezonul numărul 9. Miza este și mai mare sezonul acesta pentru Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu. Pe lângă mult râvnitul titlu de...

Templul lui Amon-Ra, construit timp de 2.000 de ani 

Templul lui Amon-Ra, construit timp de 2.000 de ani 
Galerie Foto Valea Nilului uimește prin discrepanța între extremele parcă puse la un loc de mâna unui creator îndrăgostit de contraste. Civilizația antică se împletește cu cea a Egiptului de astăzi, dar își primește,...

Răzvan Fodor, despre secretul unei căsnicii fericite: ”Bărbatul perfect și femeia perfectă există”

Răzvan Fodor, despre secretul unei căsnicii fericite: ”Bărbatul perfect și femeia perfectă există”
Cel de-al șaselea sezon al emisiunii Burlacul va avea premiera vineri, 5 martie, de la ora 20.30, la Antena 1. Andi Constantin este pregătit să plece în cea mai importantă călătorie din viața sa, la capătul căr...

Ediţie specială Neatza cu Răzvan şi Dani, finala Mireasa şi marea premieră Chefi la cuţite sezonul nouă se văd duminică la Antena 1

Ediţie specială Neatza cu Răzvan şi Dani, finala Mireasa şi marea premieră Chefi la cuţite sezonul nouă se văd duminică la Antena 1
Galerie Foto Ultima zi a lunii iubirii va fi sărbătorită cu ediții speciale la Antena 1! Astfel, duminica aceasta, încă de la primele ore ale dimineţii şi până târziu în noapte, telespectatorii se vor putea delecta cu...
Serviciul de email marketing furnizat de