x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Biserica de gheaţă de la Bâlea Lac va fi sfinţită

Biserica de gheaţă de la Bâlea Lac va fi sfinţită

21 Ian 2019   •   20:50
Biserica de gheaţă de la Bâlea Lac va fi sfinţită

Biserica de gheaţă de la Bâlea Lac va fi sfinţită vineri, 25 ianuarie 2019, de preoţi reprezentanţi ai principalelor biserici creştine din ţara noastră. Ceremonia de sfinţire a Bisericii de Gheaţă de la Bâlea Lac se va desfăşura începând cu ora 12.00.

La fel ca şi în sezoanele precedente, biserica este situată în imediata apropiere a Hotelului de Gheață şi a celor trei igluuri. Forma lăcașului de cult construit din blocuri de gheață a fost inspirată de o veche biserică din satul sibian Mâlăncrav. Amenajările interioare sunt, însă, diferite, pornind de la forma altarului cu icoane în basorelief, până la amplasarea băncilor pentru participanţii la diversele evenimente.

Biserica de Gheață de la Bâlea Lac a intrat în circuitul turistic şi ecumenic, astfel încât poate găzdui diverse ceremonii religioase și evenimente, atât private, cât și publice, la care pot avea acces pelerinii sau turiștii români și străini care ajung la Bâlea Lac. Primii doritori au făcut deja rezervări pentru diverse ceremonii, așa cum se întâmplă în fiecare an. „Prima cununie religioasă care se va oficia în acest sezon la Biserica de Gheaţă este programată pentru ziua de 7 martie. Britanicii Emma Louise Shenton şi Mathew James McDonald îşi vor uni destinele în „ţinutul de cleştar” din căldarea lacului Bâlea. La eveniment vor participa aproximativ 30 de oaspeţi din Marea Britanie”, explică responsabilii proiectului de marketing turistic de la Bâlea Lac.

Parte a Proiectului de Marketing Turistic „Hotel of Ice - Bâlea Lac”, Biserica de Gheaţă este un „lăcaş de cult” aparte, unic în această parte a Europei, ecumenic, deschis pentru vizitare oricărui turist, indiferent de orientarea religioasă. În anii anteriori, Biserica de Gheaţă a găzduit programe de rugăciuni organizate de mai multe biserici, concerte corale şi evenimente private, precum botezuri sau cununii religioase.

În acest an, lăcaşul este ridicat pentru a treisprezecea oară consecutiv. Dacă și condiţiile meteorologice vor fi favorabile, obiectivul va putea fi admirat de vizitatori până în luna aprilie.

×
Subiecte în articol: biserica de gheata balea lac