x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Călătoriile şi progresul unei naţii

Călătoriile şi progresul unei naţii

de Simona Lazar    |    12 Apr 2010   •   00:00

Într-o conferinţă despre "Problema Turismului", susţinută la Radio, la începutul anului 1929 - cu 81 de ani în urmă - Valeriu Mugur, membru de seamă al Societăţii Academice de Turism "România" remarca faptul că la originea marilor progrese a stat întotdeauna o călătorie, "fie o călătorie în scop economic, fie o deplasare războinică". Aşa au fost descoperite ţinuturi noi, aşa s-a pornit Magellan să înconjoare planeta pe apă şi tot aşa marile civilizaţii ale lumii au schimbat faţa pământului. În acelaşi spirit, Platon îi îndemna pe tinerii cetăţii să se ducă în lume, să adune tot ce află mai de seamă, ca informaţie, în primul rând, şi să se întoarcă în cetate cu toate aceste cunoştinţe noi, pentru a face Republica să crească.

Ne-am spus, dar, că un Jurnal de Călătorie are şi el rostul lui în «disiparea» informaţiilor despre alte lumi şi civilizaţii, punând o pietricică la edificiul acesta al progresului, al prosperităţii unei naţii. Este şi una dintre raţiunile pentru care am revenit, în debutul acestui nou sezon turistic, chiar dacă numai în ediţie online (deocamdată). Vestea bună este însă că veţi avea de acum, în fiecare săptămână, câte un nou buchet de informaţii, reportaje, fotoreportaje şi eseuri pe teme turistice. De asemenea, vă invităm să ne trimiteţi paginile dumneavoastră de jurnal, însemnările dumneavoastră de călătorie, pe adresa de email: simona.lazar@jurnalul.ro. Promitem să le găsim locul în ediţiile viitoare, pentru a împărtăşi cititorilor noştri gândurile dumneavoastră.

În această ediţie - cu numărul 5 - a Jurnalului de Călătorie veţi găsi relatări despre turism balnear, Mănăstirea Brâncoveni, Bulgaria, Egipt, Turcia (Pergam), Elveţia (Masivul Jungfrau).

×
Subiecte în articol: pagini de jurnal