x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Care sunt cele mai vizitate orașe din Belgia

Care sunt cele mai vizitate orașe din Belgia

06 Iul 2022   •   17:03
Care sunt cele mai vizitate orașe din Belgia
Sursa foto: Shutterstock

Regatul din centrul Europei este una dintre cele mai vizitate țări de pe Bătrânul Continent, pentru că oferă atracții turistice diverse, pentru toate vârstele. Iată care sunt orașele pe care să le vezi în Belgia, dacă vii aici în vacanță.

Anvers - orașul diamantelor și capitala modei belgiene

Capitala culturii flamande este cel mai frumos oraș din nordul Belgiei. Anvers, denumit și Antwerpen, este considerat un adevărat muzeu în aer liber, datorită clădirilor istorice pe care le întâlnești la tot pasul, impunătoare și bine conservate, o adevărată bucurie pentru turiștii din toată lumea.

Biserica Sfântul Paul (Sint-Pauluskerk), Catedrala Maicii Domnului (Onze Lieve Vrouwekathedraal), Biserica Sf. Charles Borromeo, Biserica Sf. Jacob, Satul mucenicilor (Vleeshuis) sunt doar câteva dintre bijuteriile arhitecturale ale acestui oraș impresionant. Perla turistică a burgului medieval este Catedrala Notre Dame de Anvers, a cărei construcție a început în 1352 și a durat mai bine de două secole.

Portul turistic (Haven Route), Muzeul diamantelor, Muzeul Modei, Grădina Botanică, Grădina Zoologică, Muzeul instrumentelor muzicale, Muzeul Plantin-Moretus, Casa memorială Rubens completează povestea acestui oraș străvechi, ce marchează istoria Europei și a Belgiei.

Gent - farmecul Flandrei la mal de râuri pitorești

Important port belgian, Gent se află la confluența râurilor Schelde și Leie, într-un cadrul natural de vis. Vei fi cucerit de frumusețea clădirilor din Centrul istoric, mai ales Turnul Belfort, Palatul Primăriei, Castelul lui Gerard, Clopotul Triumfului, Biserica Sf. Nicolae, Podul și Biserica Sf. Mihail.

Poți să colinzi prin locuri pitorești, precum Cheiul Ierburilor, Piața tradițională sau să mergi în excursie la Castelul Conților de Flandra, la Ruinele Abației St. Bavo sau în Micul Begijnhof.

Bruges - un burg medieval de o mare furmusețe

Veneția din inima Europei, astfel este cunoscut orașul Bruges, ce te va impresiona prin zecile de canale navigabile, unde te plimbi cu barca și admiri arhitectura deosebită, casele pitorești și peisajele surprinzător de colorate și vesele.

Perla Flandrei, burg medieval și oraș cosmopolit, Bruges este inclus în Patrimoniul UNESCO prin monumentele sale unice, precum Biserica Onze Lieve Vrouwekerk, unde se află singura sculptură în marmură a Fecioarei Maria, realizată de Michelangelo și denumită "Madonna din Bruges".

Cele mai cunoscute obiective turistice din Bruges sunt Biserica Sfânta Maria, Turnul Belfry cu scara sa impresionată de 366 de trepte, pe care urci până la clopotnița cu 47 de clopote, fiecare cu sunetul specific. Din vârful turnului ai o priveliște minunată asupra întregii regiuni. Nu rata vizitele la Muzeul Ciocolatei, Muzeul Picasso, Castelul Wijnendale și Parcul Acvatic Boudewijn.

 

Bruxelles - orașul ciocolatei, al arhitecturii creative și al instituțiilor europene

În topul celor mai vizitate orașe din Belgia, pe primul loc de află capitala Bruxelles, metropolă cunoscută prin faptul că găzduiește cele mai importante instituții ale Uniunii Europene. Dar acesta nu este singurul motiv pentru care milioane de turiști vin anual aici.

Bruxelles este și capitala berii belgiene, orașul pralinelor de ciocolată vestite în toată lumea, și mai ales locul unde istoria Europei s-a scris secole de-a rândul. Stau mărturie zecile de clădiri istorice și monumente impresionante: Catedrala Sf. Mihail și Sf. Gudula, Galeriile Regale Saint-Hubert, Gara Luxemburg, Coloana Congresului.

Pentru o imagine completă a metropolei belgiene, Vizitează Grand Place, Muntele Artelor, cartierul boem Sablon, Muzeul Berii, Parc du  Cinquantenaire, Atomium și Planetarium

Se ajunge ușor și rapid în oricare dintre orașele turistice pe care le-am prezentat. Turiștii găsesc zboruri cu plecare din aeroporturile românești și bilete de avion Belgia - România în weekend sau în timpul săptămânii. Astfel că o vacanță în familie, o excursie romantică sau un city break relaxant pot fi organizate în orice perioadă a anului.

 

×