x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Cu trenul prin Elveţia

Cu trenul prin Elveţia

de IncomeMagazine    |    28 Ian 2013   •   08:20
Cu trenul prin Elveţia
Sursa foto: BasSlabbers/Getty Images/iStockphoto

Una dintre cele mai impresionante experienţe turistice în ţara cantoanelor o reprezintă călătoria cu trenul. Fie că se află la Zermatt, la poalele Matterhornului, la St. Moritz sau lângă lacul Geneva, turistul se poate îmbarca într-un astfel de mijloc de transport şi, pentru câteva ore de mers domol, va fi martor la o desfăşurare a naturii cum rar i-a fost dat să vadă.

Trenul şerpuieşte prin văi spectaculoase, pe viaducte, pe deasupra unor localităţi străvechi, printre munţi de peste 4.000 de metri şi pe lângă maluri de lacuri înghesuite de pereţi abrupţi. Orele trec repede, pentru că pe geam se zăreşte un peisaj în permanentă schimbare şi plin de surprize.

Spectacolul Alpilor elveţieni, fie că e vorba de cei bernezi sau de cei valdezi, este surprins în toată splendoarea sa dintr-o garnitură de tren, ocazie unică de a cuprinde imaginea văilor, pasurilor, viaductelor şi piscurilor impresionante ale lanţului muntos. Calea ferată elveţiană este parte din economia puternică a ţării cantoanelor de cel puţin 100 de ani încoace, pentru că nu există un popor în lume mai dependent de acest mijloc de transport decât elveţienii. Trenurile alpine sunt utilizate atât de fermierii care transportă laptele din creierul munţilor, cât şi de milioanele de practicanţi ai sporturilor de iarnă care invadează an de an pârtiile de tot felul. Garniturile de azi sunt adaptate perfect dorinţelor călătorilor avizi să guste orice imagine ce apare dincolo de ferestre: sunt panoramice, uneori cu vagoane deschise, merg cu o viteză cât să nu pierzi nimic din privelişte, sunt punctuale, extrem de curate şi oferă servicii de prim rang. Sunt fie trenuri expres, cu cea mai lentă deplasare din lume, trenuri cu cremalieră, ce urcă până spre vârf, sau trenuri tematice, ce ajung în zone viticole sau unde se produce ciocolată.

Citeste AICI despre trenurile speciale din Elvetia


Citeste si
Magneţii care se luptă cu bolile moderne
Narghileaua, interzisă în locurile publice din Turcia
O mare cantareata americana va renunta la cetatenie
PESTERA din adancuri: Filmare INCREDIBILA intr-o apa ca gheata

 

 

 


 



×
Subiecte în articol: elvetia tren Jungfrau Railway