x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Destinația săptămânii. Dublin, orașul pub-urilor și al vikingilor

Destinația săptămânii. Dublin, orașul pub-urilor și al vikingilor

31 Ian 2017   •   20:20
Destinația săptămânii. Dublin, orașul pub-urilor și al vikingilor
Sursa foto: D_Light/Getty Images/iStockphoto

Despre capitala Irlandei se mai spune că este orașul în care nu te plictisești nici dacă mergi singur. Are o viață de noapte animată și găsești în orice loc câte un pub unde să te distrezi. Totodată, Dublin este orașul care spune istoria Irlandei.

Când ajungeți în Dublin, nu vă opriți direct în pub, ci trebuie să mergeți neapărat la Castelul din centrul istoric al orașului. A fost construit în urmă cu 900 de ani și este și în ziua de azi un centru de putere, pentru că acolo sunt primiți șefii de stat în vizitele oficiale.

Nu trebuie să ratați nici Catedrala Sf. Patrick, locul unde au fost botezați primii celți creștinați chiar de Sfântul Patrick, patronul spiritual al irlandezilor.

Christchurch este catedrala națională a irlandezilor, cea mai mare din țară. Catedrala a fost construită în secolul al XI-lea și reconstruită ulterior de vikingi și englezi.

Lângă catedrală veți găsi Dublinia, un centru cultural care găzduiește expoziții permanente despre Irlanda medievală și vikingi. După ce ați vizitat principalele obiective turistice, puteți face o plimbare prin Temple Bar, cel mai modern cartier din Dublin, plin de pub-uri și oameni tineri. Biletul de avion costă în medie 200 de euro de persoană.

×