x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Destinația săptămânii. Tallinn, una dintre cele mai ieftine capitale europene

Destinația săptămânii. Tallinn, una dintre cele mai ieftine capitale europene

05 Ian 2017   •   20:10
Destinația săptămânii. Tallinn, una dintre cele mai ieftine capitale europene
Sursa foto: prescott09/Getty Images/iStockphoto

Capitala Estoniei a fost clasată anul acesta drept una dintre cele mai ieftine capitale europene, după ce a avut scăderi masive de prețuri în vară.

Tallinn te cucerește cu farmecul medieval, având în spate multe legende și o istorie bogată. Orașul se află la 80 de kilometri de Helsinki și este o destinație turistică de top, fiind vizitată anual de peste 1,5 milioane de turiști. Centrul orașului este ușor de vizitat la pas.

Printre obiectivele ce trebuie neapărat de bifat se numără și Castelul Toompea, din secolul al XIII-lea, care este acum sediul Parlamentului, Palatul Kadriorg, fostă reşedinţă a lui Petru cel Mare, în prezent sediu al departamentului de artă străină al Muzeului de Artă a Estoniei, cu o grădină spectaculoasă.

Pe lista obiectivelor mai sunt Catedrala ortodoxă Alexander Nevsky, construită în stilul Renaşterii ruseşti, la sfârşitul secolului al XIX-lea, Catedrala luterană Sf. Maria, din secolul al XIII-lea, cea mai veche biserică din Tallinn, Margareta cea Grasă (Paks Margareeta), un turn din secolul al XVI-lea, care, împreună cu Lennusadam şi Muzeul minier, formează Muzeul Maritim Estonian.

×