x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Un român de onoare: Dragoș Dolănescu

Un român de onoare: Dragoș Dolănescu

de Cornel Tăbăcaru     |    24 Mar 2023   •   06:00
Un român de onoare: Dragoș Dolănescu

Dragii mei cu Jurnalul sub braț. Cititorul nostru stăpânul nostru. Încă o idee de la fidelii noștri urmăritori. Zilele trecute, în aceeași emisiune TV de mare audiență, a fost invitat să vorbească, prin Skype, politicianul româno-costarican Dragoș Dolănescu.

 Și, pentru că atunci când spui Costa Rica spui și numele meu, cititorii m-au invitat să le spun cât mai multe despre românul nostru. De colo putin, de dincolo puțin, cititorii noștri știau multe despre Dragoș Dolănescu, dar nu destul pentru interesul lor. Ba chiar un cunoscător l-a descris ca fiind portretul aproape perfect al politicianului adevărat.  

Dragoș Dolănescu este psiholog de profesie, specializat în socio-psihologie, psihiatrie și psihologie medicală. A început „de jos". A fondat și prezidat Partidul Republican Social Creștin și Partidul Justa din Costa Rica, după care a fost membru al Adunării Naționale a Partidului Unității Social Creștine. A fost ales deputat în Parlamentul Republicii din partea partidului, ca apoi să devină deputat independent. În mandatul său, deputatul Dragoș Dolănescu a depus peste 30 de proiecte legislative din proprie inițiativă și 316 proiecte legislative în calitate de cosemnatar. Impresionant pentru Parlamentul unei țări cu 6 milioane de locuitori. Pasiunea lui a rămas, totuși, libertatea popoarelor din America Centrală și de Sud. Așa că a înființat Frontul Emisferic pentru Libertate cu sediul la Miami, SUA. Frontul are reprezentare în toată America Latină. Este impresionant cum poate să acopere o arie geografică așa de largă, să ia cuvântul în plenurile parlamentelor, să activeze forțele care luptă pentru libertate și să fie prezent și la întruniri ale Parlamentului Uniunii Europene. În ciuda riscurilor evidente, a luat cuvântul în plenul Parlamentului din Caracas cerând libertate pentru poporul venezuelean. Dat fiind activitatea lui politică, a fost declarat persona non-grata în Venezuela, Cuba și Nicaragua.

După acțiunea din Parlamentul Republicii Venezuela, toți vorbitorii au fost declarați persona non-grata, escortați la aeroport și expulzați. În Cuba, regimul a emis un ordin de persona non-grata pentru Dragoș Dolănescu și a fost avertizat, prin Ambasada Republicii Costa Rica la Havana, să nu încerce să mai intre în țară pentru că va fi arestat. Republica Nicaragua a emis același ordin după ce Dragoș Dolănescu a luat cuvântul în Parlament, invitat de către opoziția politică. 

Dragii mei, un lucru extraordinar. Culorile partidului domnului Dolănescu, în Costa Rica, sunt culorile României. Roșu, galben și albastru. Așa că atunci când steagurile partidului flutură, imaginea este și a României. De-a lungul timpului, domnului Dolănescu i s-au oferit de multe ori funcții înalte la Cancelaria Afacerilor Externe a Republicii, dar toate au fost refuzate. Dorința lui este de a avea timp în lupta pentru libertatea popoarelor din America Latină. Cu sigurantă că persoana Dragoș Dolănescu este una complexă, dar despre asta vom continua săptămâna viitoare. Până atunci, să fiți sănătoși, în pace și siguranță. Doamne Ajută!

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: dragoş dolănescu politician