x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Grecia. Noul cod rutier face vacanțele palpitante pentru turiștii români

Grecia. Noul cod rutier face vacanțele palpitante pentru turiștii români

de Theodora Şutiu    |    19 Iul 2018   •   09:50
Grecia. Noul cod rutier face vacanțele palpitante pentru turiștii români

Consulatul României din Salonic a emis o atenționare de călătorie în care turiștii români în Grecia sunt anunțați cu privire la modificările aduse Codului Rutier din această țară. Astfel, neutilizarea centurii de siguranță sau a căștii de protecție pentru motociclişti se sancţionează cu ridicarea pe loc a permisului de conducere,  a plăcuțelor şi a talonului pentru o perioadă de 60 de zile. Depășirea limitei de viteză cu peste 30 km/oră se sancţionează cu amendă de 350 euro şi ridicarea pe loc a permisului de conducere timp de 60 de zile. În acelaşi timp, parcarea ilegală se sancţionează cu amendă de 40-150 euro, după caz, și ridicarea permisului de conducere, precum şi a plăcuțelor şi a talonului timp de 10 zile. Aruncarea pe geam, ȋn timpul mersului, de obiecte sau substanțe care poluează,  inclusiv țigările, se sancționează cu ridicarea pe loc a permisului şi a talonului 30 de zile.

Plata a jumătate din cuantumul amenzii în termen de 10 zile a fost abrogată. Amenda se plătește în termen de 15 zile la Poșta elenă sau la sediul primăriei .

Consumul de alcool la volan

- 0,25-0,40 mg/l ȋn aerul expirat se sancţionează cu amendă de 200 euro și imobilizarea autovehiculului; 
- 0,40- 0,60 mg/l ȋn aerul expirat se sancţionează cu amendă de 700 euro, ridicarea permisului de conducere timp de 90 de zile și imobilizarea autovehiculului;
- peste 0,60 mg/l ȋn aerul expirat se sancţionează cu ridicarea permisului de conducere pentru o perioadă de 180 de zile, cu închisoare de minimum două luni, amendă de 1.200 euro, ridicarea plăcuțelor de ȋnmatriculare pentru o perioadă de la 10 zile până la 6 luni.

15 miliarde de euro a obţinut în 2017 Grecia din turism, venituri record pentru acestă ţară.

×
Subiecte în articol: noul cod rutier grecia