x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Două plaje din Grecia, în topul celor cu cel mai alb nisip din lume

Două plaje din Grecia, în topul celor cu cel mai alb nisip din lume

de Redacția Jurnalul    |    23 Aug 2024   •   22:30
Două plaje din Grecia, în topul celor cu cel mai alb nisip din lume

Un studiu recent a menționat două plaje din Grecia în topul celor cu cel mai alb nisip din lume. Este vorba despre plaja Marmari, din insula Kos și despre Agios Prokopios, din insula Naxos.

Un studiu recent, realizat de CV Villas, a dezvăluit că două plaje din Grecia se numără printre cele cu cel mai alb nisip din lume, potrivit Greek Reporter.

Studiul, bazat pe teoria științifică a culorilor, a analizat codurile de culoare RGB ale nisipului din 200 de plaje din întreaga lume pentru a determina cât de apropiat este nisipul de nuanța cea mai pură de alb.

Plaja Marmari, situată pe insula Kos, din Grecia, a fost clasată pe locul trei la nivel global datorită nisipului său excepțional de alb.

Studiul a arătat că nisipul de pe această plajă este la doar 6,5 puncte distanță de cea mai pură nuanță de alb, ceea ce o face una dintre cele mai frumoase plaje din Europa și din lume.

O altă plajă grecească care a intrat în top este Agios Prokopios, situată pe insula Naxos. Aceasta a reușit să se claseze în primele treizeci de plaje cu cel mai alb nisip din lume.

Plaja Agios Prokopios este, de altfel, renumită pentru întinderea de nisip fin și deschis la culoare, precum și pentru apele cristaline ale Mării Egee de Sud, fiind o destinație preferată atât de localnici, cât și de turiști.

Metoda folosită de experții CV Villas a implicat capturarea de imagini needitate ale plajelor selectate prin Google Maps și utilizarea unui instrument de pipetare a culorilor pentru a identifica codul RGB al nisipului.

Aceste coduri au fost apoi comparate cu codul RGB al celei mai pure nuanțe de alb, fiind folosind calculatorul colormine.org, pentru a determina cât de apropiat este nisipul de albul perfect.

Europa a dominat clasamentul, cu cincisprezece dintre cele mai albe treizeci de plaje situate pe țărmuri europene, inclusiv cele două plaje din Grecia, Marmari și Agios Prokopios.

Alte destinații europene luate în calcul au fost Plaja Tropea, din Italia, și Platja de Muro, din Spania, ambele ocupând poziția a patra.

Plaja Tulum, din Mexic, a obținut primul loc în clasament, urmată de plaja Anse Source d’Argent, din Seychelles, Africa.

(sursa: Mediafax)

I

×
Subiecte în articol: grecia plaje turism