x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Info

Info

07 Mai 2006   •   00:00

Balnear - Statiunile ies in lume

Organizatia Patronala a Turismului Balnear din Romania (OPTBR) va adera la Asociatia europeana a centrelor de intretinere si sanatate. Presedintele OPTBR, Nicu Radulescu, spune ca adera-rea la European Spas Association va deschide calea unor parteneriate pentru atragerea de fonduri europene in scopul dezvoltarii infrastructurii statiunilor romanesti si pentru promovarea pe plan international a turismului balnear din tara noastra.

In natura - La cules de plante

Turistii care vor sa se relaxeze in natura pot opta pentru un program turistic la Bran, la cules de plante medicinale. Oaspetii vor fi primiti la pensiune cu bucate traditionale si cu vin. Ziua, turistii pot servi un picnic pe malul paraurilor Turcu, Poarta, Sohodol, Gradistea. In ultima zi, dupa un mic dejun cu dulceturi din fructe de padure, se poate vizita rezervatia Parcul National Piatra Craiului. Pachetul de trei zile costa intre 10 si 30 de euro de persoana pe zi.

Tulcea - Sezonul turistic se deschide in iunie

Deschiderea sezonului turistic in orasul Tulcea va avea loc, cel mai probabil, abia in iunie, potrivit ROMPRES. Situatia este cauzata de nivelul crescut al Dunarii, apele fluviului acoperind mare parte din faleza municipiului.

Investitie - Statiunea Moneasa va fi modernizata

Statiunea aradeana Moneasa va beneficia, in 2006, de un amplu program de modernizare, estimat la peste 4 milioane de euro si finantat partial din fonduri PHARE, a declarat Iosif Matula, presedintele Consiliului Judetean Arad, citat de Mediafax. La Moneasa vor fi construite un centru de informare turistica, un centru sportiv, urmand sa fie modernizate si cateva centre turistice existente.

Oferte - Chartere noi din Timisoara

Aeroportul International "Traian Vuia" din Timisoara va oferi, incepand cu acest sezon estival, noi oportunitati de transport charter. Doua companii aeriene, Futura Airways si Sun Express, vor opera spre Palma de Mallorca si Costa Brava, respectiv Antalya. Pentru fiecare dintre destinatii va fi cate un zbor pe saptamana, cu aeronave Boeing 737.

Program - Vacante la tara pana in iunie

Pensiunile din 12 filiale ale Asociatiei Nationale pentru Turism Rural, Ecologic si Cultural (ANTREC) au scos la vanzare pachete turistice cu preturi de 135 lei si 145,5 lei pentru sase zile in cadrul Programului Vacanta la tara. Oferta este valabila pentru intervalul 3 mai-16 iunie.

Promovare - Spaniolii au ghidul turistic al Romaniei

Ghidul turistic al Romaniei a aparut la sfarsitul lunii aprilie in Spania. Editata in 10.000 de exemplare, publicatia are 260 de pagini si prezinta itinerarii turistice, regiunile Romaniei, elemente de istorie a tarii si informatii turistice practice. "Ghidul este un instrument foarte util cetatenilor spanioli care doresc sa ne viziteze tara", a spus Ovidiu Marian, presedintele Autoritatii Nationale pentru Turism.

Covasna - Trei hoteluri isi schimba fata

Hotelurile Covasna, Cerbul si Caprioara din statiunea Covasna vor fi modernizate. Unitatile de cazare apartin SIF Transilvania si sunt clasificate la doua stele. Dupa modernizare, care va costa 15 milioane de euro, hotelurile vor fi relansate pe piata turistica la nivelul de trei stele.
×
Subiecte în articol: meditaţie de călătorie