x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Info

Info

12 Mar 2006   •   00:00

Targ - Romania se prezinta la Berlin

Romania este reprezentata de 35 de agentii de turism si institutii de profil la Targul International de Turism de la Berlin din perioada 8-12 martie. Vizitatorii targului au ocazia sa guste vinurile romanesti, sa admire obiecte de arta populara si sa se informeze despre programele propuse de agentiile turistice.

Studiu - Calatorii de miliarde de dolari

Cheltuielile din turism au depasit anul trecut 6.000 de miliarde de dolari la nivel mondial, sectorul raportand o majorare de 5,7% fata de 2004, potrivit unui studiu al Consiliului Mondial de Turism si Calatorii (WTTC). Economia turistica din Romania ocupa locul 65 in termeni absoluti si locul 4 pe termen lung din punct de vedere al cresterii anuale, dintr-un total de 174 de tari studiate.

CFR - Bilete emise electronic

Calatorii care circula cu trenul pe Valea Prahovei pot cumpara acum bilete emise electronic si din statiile Sinaia, Busteni, iar de saptamana viitoare si din Azuga. In majoritatea statiilor in care s-a implementat acest sistem se emit legitimatii de calatorie cu anticipatie de 10 zile.

Aviatie - Piata romaneasca, in crestere

Piata aeriana din Romania a fost, in 2005, una dintre cele mai dinamice din Europa Centrala si de Est, ocupand locul trei, dupa Polonia si Cehia, in functie de volumul total al rezervarilor de bilete, a spus directorul regional al Lufthansa, Stephan Semsch. La randul sau, Darren Peek, directorul comercial pentru Europa Centrala si de Est al British Airways, a declarat ca investitorii straini arata un interes crescut fata de Romania, ceea ce determina si compania aeriana sa-si dezvolte ofertele si sa caute noi oportunitati pe piata romaneasca.

Circuit - Zece zile prin Europa

Un circuit prin Europa poate reprezenta o alegere minunata pentru Pasti. Turistii vor trece prin Budapesta, Viena, Nürenberg, Paris - unde vor petrece cinci zile. Sejurul costa 445 de euro de persoana si cuprinde transport cu autocarul, zece nopti de cazare in hoteluri de doua si trei stele, cu mic dejun, vizitele incluse in program.

Neamt - Sarbatoarea Pastilor la manastiri

Credinciosii pot fi mai aproape de traditiile romanesti specifice Sfintelor Sarbatori de Pasti vizitand manastirile din Neamt. Turistii se pot caza la pensiunile din apropierea locasurilor de cult de langa Piatra Neamt, de pe Valea Bistritei sau de pe traseul Piatra-Neamt-Targu Neamt. Preturile variaza intre 6 si 25 de euro pe zi de persoana, la pensiunile care ofera numai cazare, si intre 20 si 30 de euro pe zi, pentru pensiune completa si masa festiva de Pasti.
×
Subiecte în articol: meditaţie de călătorie