x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Info

Info

03 Sep 2005   •   00:00
BRANZA SI TUICA. Anul acesta Festivalul "Branzei si tuicii" se va desfasura in perioada 10-11 septembrie in orasul Rasinari din Sibiu. Evenimentulul isi schimba locatia de la an la an, astfel incat producatorii sa poata beneficia de avantajele economice conferite de acesta. Festivalul incepe in fiecare zi la pranz, vizitatorii putandu-se delecta cu muzica si dansuri traditionale. De asemenea, ei pot gusta si cumpara din produsele expuse. In ultima zi se va organiza o tombola, iar castigatorii vor beneficia de un week-end gratuit la una din pensiuni.

LITORAL PLIN. Vremea buna, cu temperaturi intre 26-28 de grade Celsius, si apa marii de 22-23 grade Celsius, tin in continuare turistii pe Litoral. Seladin Ageakai, presedintele Asociatiei patronale a hotelierilor din Mamaia, a declarat ca joi gradul de ocupare a spatiilor de cazare din statiune era de 90%. Si statiunile din sudul Litoralului se bucura in continuare de atentia turistilor, la Neptun, Olimp, Jupiter, Venus si Saturn gradul de ocupare a spatiilor de cazare fiind in continuare de 75-80 la suta, dupa cum afirma Danut Stan, vicepresedintele Asociatiei Patronale a Hotelierilor din Mangalia.

CONTROALE. Inspectorii Autoritatii Nationale pentru Turism au controlat un numar de 52 de unitati de alimentatie, cazare si alimentatie publica si au acordat amenzi in valoare de 27.000 de lei noi si 17 avertismente. A fost descalificat, de la doua stele la o stea, Hotelul Diana din Eforie Nord si a fost retras certificatul de clasificare al Bufet-Bar Dalia, din Eforie Nord, unitate ce apartine societatii GG Triumf SRL. ANT impreuna cu Ministerul Administratiei si Internelor continua activitatea de control al unitatilor de alimentatie publica si agrement amenajat in spatii deschise, din statiunile de pe Litoralul romanesc, care desfasoara program de auditii muzicale dupa ora 1 noaptea.

PROMOVARE. Un grup de opt reprezentanti ai celor mai mari ziare din Germania vor vizita in perioada 16-20 septembrie orasele Bucuresti, Brasov, Sibiu si Sighisoara, statiunile Bran, Sinaia, precum si obiectivele turistice din aceste zone. Cei opt vor publica materiale despre turismul romanesc in Sonntag Aktuell, Hannoversche Allgemeine Zeitung, S¸ddeutsche Zeitung, Badensche Neuese Nachrichten/ Augsburger Allgemeine Zeitung. In perioada 19-25 septembrie 2005, vor face un circuit de documentare doi jurnalisti ai postului de televiziune CBS din SUA. Cei doi vor parcurge urmatorul traseu: Bucuresti - Sinaia - Brasov - Sighisoara - Sibiu - Bucuresti si vor realiza un material despre istorie, gastronomie, vinuri, cultura si arta care va fi prezentat in emisiunea "The Price is Right". (Grupaj de stiri realizat cu sprijinul Autoritatii Nationale pentru Turism)

×
Subiecte în articol: meditaţie de călătorie