x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Ligia - Lefkada, locul în care timpul s-a oprit în loc

Ligia - Lefkada, locul în care timpul s-a oprit în loc

31 Iul 2013   •   13:32
Ligia - Lefkada,  locul în care timpul s-a oprit în loc

Lefkada... locul în care Marea Ionica e de un albastru ireal, cu valuri dantelate, unde poţi admira cel mai frumos apus de soare pe un tărâm unde timpul parcă s-a oprit în loc. 

Lefkada, mică insulă grecească, te impresionează de cum păşeşti pe podul plutitor care o leagă de Grecia continentală. Insula are un aer patriarhal, te cuprindecu o stare de linişte şi acel sentiment “de vacanţă”, în care uiţi de griji, de problemele de serviciu, de toate...  Pentru familiile care îşi doresc o vacanţă liniştită, acesta este locul ideal. Satele tradiţionale, deşi au pensiuni şi mici hoteluri, par neatinse de trecerea timpului. Poţi vedea încă mori de vânt şi măgăruşi cărând poveri de două ori mai mari decât ei, sau bătrâne cu basmale negre stând la umbra măslinilor.
 La prima vedere, insulă pare sălbatică, natura nu a suferit prea mult din cauza turismului. Munţi, dealuri şi sate izolate, cu puţini locuitori. Dar sunt şi hoteluri cu servicii all inclusive, în special în Lefkas şi Nidri.

Un loc superb, în care să-ţi petreci vacanţă departe de agitaţia şi zgomotul unei staţiuni pline de turişti, este satul Lygia (sau Ligia).  Situat într-o zonă superbă, cu dealuri acoperite cu livezi de măslini şi chiparoşi, satul este un punct de plecare bun pentru explorarea coastei de vest a insulei. Plajele sunt neobişnuit de liniştite, chiar şi în plin sezon. Chiar dacă sunt cu pietriş, sunt accesibile şi copiilor pentru că intrarea în apa este lină. Pe plaje găseşti beach baruri, cu băuturi răcoritoare, cafea şi gustări.

Nu te gândi că, fiind un sat micuţ, eşti izolat de lume. Sunt trei supermaketuri, o brutărie/patiserie, peste zece taverne şi câteva baruri, exact cât trebuie pentru a te simţi bine, departe de aglomeraţie. Mâncarea este bună şi mult mai ieftină decât pe celelalte insule, cam cu o treime mai mici.
 
Când simţi nevoia de o plimbare în doar 15 minute de mers cu autobuzul ajungi în Lefkada, capital insulei sau în Nidri.  Sfat! În Ligia nu există ATM-uri sau case de schimb, dar găseşti în Lefkada. Aşa că asigură-te că ai bani în numerar suficienţi. 

Oferta sejur  Lefkada
Hotel Thalero Holidays Center 3* - de la 214 euro/pers., transport autocar, 7 nopţi cazare, însoţitor de grup din partea agenţiei, asistenţă turistică.

Christian Tour

×
Subiecte în articol: oferta sejur Lefkada