x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Locul de poveste preferat de români în 2023: "E un spectacol al naturii"

Locul de poveste preferat de români în 2023: "E un spectacol al naturii"

de Redacția Jurnalul    |    05 Ian 2024   •   13:15
Locul de poveste preferat de români în 2023: "E un spectacol al naturii"
Sursa foto: parcmacin.ro

Un loc extraordinar din România a atras mulți turiști în 2023.

Astfel că numărul vizitatorilor a crescut cu 60% în 2023, comparativ cu anul anterior. 

Parcul Național Munții Măcinului a devenit un punct de atracție după deschiderea podului peste Dunăre de la Brăila. Conducerea Administraţiei PNMM vrea să mărească tarifele de vizitare care sunt la nivelul din urmă cu 15 ani.

Directorul Administraţiei PNMM, Viorel Roşca, a spus pentru Agerpres că în anul 2022, Munţii Măcinului au fost vizitaţi de circa 11.600 de persoane, iar anul trecut numărul turiştilor a fost de aproape 19.000.

"Creşterea numărului turiştilor se explică prin darea în folosinţă a podului peste Dunăre de la Brăila", a precizat directorul Administraţiei PNMM.

El a adăugat că mulţi vizitatori au fost în Munţii Măcinului pentru prima dată, iar la finalul vizitei şi-au exprimat intenţia de a reveni.

"Vizitatorii pleacă întrebându-se ce ar putea vedea în Munţii Măcinului şi coboară bucuroşi că au găsit un spectacol al naturii şi ne asigură că vor reveni în anii următori. Unii spun că au venit doar în trecere spre mare sau Deltă, dar au consens în familie sau în grupul de prieteni şi ne întreabă ce ar mai putea vedea în afară de ceea ce au vizitat în ziua respectivă", a menţionat directorul.

Cel mai vizitat traseu este şi primul traseu înfiinţat, cu destinaţia Culmea Pricopanului.

"Tarifele sunt foarte mici. La alte arii protejate din ţară sunt tarife de 10 lei până la 20 de lei. Dacă îl dublăm, o să mărim şi numărul de zile pentru care biletul de intrare este valabil, în aşa fel încât omul să nu simtă un disconfort ca şi cum Administraţia ar face din strângerea acestor bani un scop din care asigură servicii de administrare", a mai spus directorul Administraţiei PNMM.

În momentul de faţă vizitatorii plătesc un tarif de acces de 6 lei/persoană instituit încă din perioada 2007-2008 şi intenţionează ca anul acesta, pe lângă cele două automate de eliberat tichete de acces în PNMM din Greci şi Luncaviţa, să mai instaleze unul în oraşul Măcin.

 

×
Subiecte în articol: turism muntii macinului