x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Aproape 8 milioane de români au călătorit cu avionul în vara acestui an

Aproape 8 milioane de români au călătorit cu avionul în vara acestui an

de Redacția Jurnalul    |    03 Oct 2024   •   11:15
Aproape 8 milioane de români au călătorit cu avionul în vara acestui an
Sursa foto: Hepta

Turiştii români au cumpărat bilete de avion în valoare de 1,2 mld. euro în vara acestui an. 163 euro – preţul mediu al biletelor de avion în vara anului 2024, 169 euro – preţul mediu al biletelor de avion în vara anului 2023, anunță Ziarul Financiar.

Aeroporturile locale au înregistrat 7,9 milioane de pasageri în cele trei luni de vară din acest an, potrivit datelor Asociaţiei Aeroporturilor România, peste nivelul anului trecut, când au fost 7,3 milioane de persoane. Preţul mediu al biletelor de avion în această vară a fost de 163 euro, potrivit unui studiu realizat de Vola.ro, platforma de rezervări de bilete de avion. Astfel, turiştii români au plătit 1,2 miliarde de euro pe biletele de avion, potrivit unui calcul realizat de ZF pe baza datelor Vola şi AAR.

Creşterea numărului de pasageri vine şi ca urmare a unui apetit tot mai mare de a călători, dar şi datorită unui număr în creştere de zboruri. Companiile aeriene au introdus noi destinaţii, iar cel care beneficiază de cele mai multe zboruri şi destinaţii noi este Bucureştiul. Dacă pe destinaţiile charter, închiriate de agenţiile de turism, Turcia şi Grecia au ocupat locurile fruntaşe în topul destinaţiilor de vacanţă ale românilor, în ceea ce priveşte vacanţele făcute pe cont propriu, Italia a fost ţara către care au zburat cei mai mulţi români. Doar din Bucureşti au decolat peste 2.100 de zboruri către oraşele din Italia în cele trei luni de vară.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: calatorie avion