x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii O tara cu mai multe piramide decât Egiptul dar cu putini turiști

O tara cu mai multe piramide decât Egiptul dar cu putini turiști

28 Mar 2017   •   14:42
O tara cu mai multe piramide decât Egiptul dar cu putini turiști

Sunt mai multe piramide in Sudan decat in Egipt, cu toate acestea ele sunt mai putin cunoscute. In Sudan, pe cursul Nilului se afla peste 250 de piramide; zona este incarcata de istorie, reprezinta leaganul unei civilizatii stravechi, puternice.

 

Cele mai atractive sunt piramidele Meroe unde se afla capitala stravechiului regat. Au fost construite dupa cele egiptene si sunt aproape de Nil, o importanta sursa de apa. Cele mai multe de aici sunt mai mici, unele sunt in stare perfecta, altele intr-o stare avansata de uzura deoarece in anii 1800 au trecut vanatorii de comori, conform telegraph.co.uk.

 

Piramidele de la Meroe se afla in Patrimoniul UNESCO din 2011, cu toate acestea nu sunt vizitate prea mult pentru ca zona in care se afla este una de razboi si puternic afectata de criza economica, foarte putini turisti ajungand in zona. Chiar daca sunt mici au pe pereti desene ce evoca scene din viata celor care le-au construit dar si a regilor din acea perioada. Ca si in Egipt o parte dintre regii ingropati au fost mumificati si inmormantati cu cele mai valoroase bijuterii asupra lor.

Piramide sunt si in Kerma, un loc special unde se afla si cele mai vechi cladiri din lut din Africa. Aceste construcţii sunt mai recente ca piramidele egiptene, de aceea au şi influenţe greceşti şi romane, stilul lor fiind unic în lume.

 

Sursa foto: pixabay.com

×
Subiecte în articol: piramide sudan Egipt piramide egipt