x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii PARADIS turistic, aproape distrus de secetă

PARADIS turistic, aproape distrus de secetă

22 Mai 2015   •   18:05
PARADIS turistic, aproape distrus de secetă
Sursa foto: antena3.ro

Vremea caniculară şi lipsa precipitaţiilor a dus la această stuaţie critică. În unele părţi ale insulei, aprovizionarea cu apă este atât de mică, încăt s-a ajuns la furnizarea a doar 10% din necesarul total.

Presa din Thailanda este îngrijorată de producerea unei catastrofe inevitabile. Buletinele informative ale serviciile meteorologice locale avertizează că în următorele zile, cea mai mare insulă a ţării, Insula Phuket, se va confrunta cu un val de aer extrem de cald şi uscat, ceea ce va intensifica şi mai multe seceta existentă.

Insula, recunoscută ca fiind un adevărat paradis turistic, are deja problema cu rezervele de apă potabilă,potrivit ANTENA 3.

"Dacă nu va ploua în următoarele 10 zile, întreaga insulă va rămâne fără apă", spune Thavorn Jirapattanasopon, viceguvernatorul regiunii Phuket.

Semnalele de alarmă au fost date încă de la începutul lunii martie, când maimuţele din junglele înalte ale insulei au coborât în zonele urbane, într-o căutare disperată a apei, atât de necesară vieţii. 

×