x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Proiect de ajutor de stat pentru agențiile de turism. Valoarea totală estimată a sprijinului

Proiect de ajutor de stat pentru agențiile de turism. Valoarea totală estimată a sprijinului

10 Mai 2022   •   10:05
Proiect de ajutor de stat pentru agențiile de turism. Valoarea totală estimată a sprijinului

Agențiile din turism ar putea primi 40 de euro pentru fiecare turist străin care a achiziționat un sejur turistic de cel puțin 4 nopți în România, arată un proiect al Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului (MAT).calat

"Incomingul este deosebit de important, fiind o activitate de export pentru ţară, prin contribuţia de valută adusă în România de către vizitatorii străini. Din acest motiv, lansăm spre consultare publică schema de minimis care va contribui la repoziţionarea noastră, ca destinaţie competitivă. Concret, cheltuielile efectuate de operatorii economici pentru organizarea acestor pachete turistice vor fi decontate parţial cu fonduri de la bugetul de stat. Iniţiativa va facilita activitatea economică a mediului privat, aspect ce se traduce în atragerea turiştilor străini, în creşterea încasărilor provenite din turism şi, prin urmare, în creşterea contribuţiei turismului în PIB", spune  Constantin-Daniel Cadariu.

Ajutorul de stat s-ar acorda astfel 40 de euro/turist străin care a plătit în anul anterior printr-o agenție de turism un sejur de minimum 4 nopți de cazare, plus 2 euro/noapte în plus în același sejur. 

Valoarea totală estimată a ajutorului în perioada dintre adoptarea propiectului și până la sfârșitul anului 2023 este de maximum 20 de milioane de lei. 
Se preconizează că numărul agenților de turism care vor beneficia de această schemă este de circa 1.200 iar înscrierea în program se va face digital. 

 

×
Subiecte în articol: turism ajutor de stat