Servirea mesei la restaurant nu mai este de mult un lux, pentru un număr mare de români. A devenit o necesitate, din cauza programului încărcat. Creşterea pieţei i-a determinat pe proprietarii de restaurante să găsească elementul diferenţiator care să le aducă cât mai mulţi clienţi. Prin urmare, au apărut restaurantele la înălţime, cele unde te poţi implica în prepararea mâncării sau unde poţi proba un articol vestimentar, în timp ce aştepţi desertul.
Printre nori
Cina la înălţime sau “dinner in the sky”, un concept care a avut succes în 32 de ţări din Europa şi America, fiind deosebit de apreciat în oraşe precum Dubai, Las Vegas şi Barcelona, a ajuns, din 2011, şi în România. Conceptul restaurantului zburător, adus pe plan local de firma Sky Touring& Events, presupune închirierea unei platforme care poate fi ridicată la 50 de metri deasupra solului şi care poate găzdui cel mult 22 de meseni. Aceştia nu se pot ridica pe parcursul cinei, pentru că sunt fixaţi de scaune cu ajutorul mai multor centuri de siguranţă, dar pot vedea o panoramă incredibilă în timp ce sunt serviţi.
Platforma mai poate susţine până la cinci membri ai personalului. Spre deosebire de clienţi, ospătarii au mai multă mobilitate şi se pot mişca fără probleme în interiorul unui spaţiu central al platformei, înconjurat de masa continuă, care se întinde pe toate cele patru laturi ale platformei zburătoare. Închirierea acesteia şi a personalului pentru un eveniment cu 22 de persoane se ridică la 8.900 euro, dar pachetul, care include şi alte servicii, inclusiv de catering, este în medie de 15.000 euro. Preţul final depinde însă de ceea ce îşi doreşte clientul, explică Ovidiu Barbier, cel care deţine 51% din acţiunile Sky Touring & Events.
Citeste mai mult despre restaurantele "altfel" din Romania
Citeste si
O tara europeana investeste 24 miliarde de euro in arme
Noua racheta balistica rusa, mai infricosatoare decat Satana
Un virus necrutator ar putea distruge omenirea in 5 ani
SUA au creat cea mai distrugătoare armă din istoria omenirii