Saptamana Luminata se deschide o data cu vestea cea mare a Invierii lui Hristos!
In Saptamana aceasta a Pastelui, cand cerurile, dupa traditie, sunt deschise, pacatele cele grele se fac usoare precum fulgul.
Revenind acasa, de pe meleaguri binecuvantate, cele batute cu pasul de schimnici, primul lucru pe care il fac este sa coc o paine. Mare, frumoasa, aurie. si aromata… Caci aromele painii acesteia din Saptamana Luminata sant un secret pe care-l pastrez de demult. Insa acum, ca nu santem aici decat noi – eu si voi – parca v-as dezvalui ceva din taina aceasta blanda. Iata, dar, reteta:
Sa zicem ca aluatul se face ca oricare altul: din faina cernuta, sa capete si ea greutatea insesizabila a aerului, din oua cu galbenus de soare, din lapte dulce precum zambetul zorilor in care a fost muls. Cu plamadeala din drojdii proaspete. Cu apa si sare, fara de care nimic nu se face. Da, si cu “miroase”.
.................................
Află mai departe toate detaliile acestei delicioase RETETE ROMANESTI