x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii România, pe locul 2 în topul locurilor bântuite

România, pe locul 2 în topul locurilor bântuite

de Paul Bardasu    |    12 Oct 2022   •   06:45
România, pe locul 2 în topul locurilor bântuite

Finalul acestei luni aduce una dintre cele mai iubite sărbători din lume, Halloween-ul. Cu această ocazie, prestigioasă revistă National Geographic a realizat un clasament al celor mai interesante vacanțe, în care doritorii pot trăi pe viu experiențe înfricoșătoare. Pe locul doi în topul locurilor „bântuite” a fost plasată România mai exact un tur al Transilvaniei, cu o oprire obligatorie la Castelul Bran.

1. Închisoarea Bodmin, Cornwall, Marea Britanie. Petrece noaptea într-o închisoare bântuită.

Clădirea impunătoare din granit a închisorii Bodmin a fost construită în 1779, în timpul domniei regelui George al III-lea. Nu a fost o închisoare extrem de dură, prin prisma faptului că deținuții aveau apă și luminii naturale. Însă aici au fost executați 55 de oameni, eveniment urmărit de mii de spectatori. În această „groapă victoriană”, ultima de acest gen din Marea Britanie, se face un tur de cinci ore și jumătate, care începe cu o introducere în arhitectura și istoria închisorii, cu povești despre deținuți infami precum Sarah Polgreen, condamnată la moarte și disecție după ce și-a otrăvit soțul. Oaspeții pot explora părți ale închisorii rareori deschise publicului și pot petrece timpul singuri, ca să simtă mai bine atmosfera de teroare care a domnit odată în această închisoare. Turul costă 63 de euro.

2. Transilvania, România. Pe urmele lui Dracula.

Celebrul scriitor irlandez Bram Stoker nu a vizitat niciodată România, cu atât mai puțin regiunea istorică a Transilvaniei, unde este plasat romanul său gotic. Cu toate acestea, nu există nicio îndoială că autorul s-a inspirat din istoria, miturile locale și legendele zonei, creându-l pe contele însetat de sânge Dracula și poveștile despre strigoi. Ediția britanică a revistei National Geographic scrie că Dracula este inspirat din viața reală a „prințului vicios” din secolul al XV-lea, Vlad Țepes. Turul propus de englezi durează șapte zile și începe și se termină în București. Opririle includ locul de naștere al lui Vlad Țepes și o privire în interiorul Castelului Bran, „despre care se crede că este inspirația pentru bârlogul lui Dracula”. Vacanța presupune și petrecerea unei nopți la Hotelul Castelul Dracula, construit conform descrierii lui Stoker din roman. Turul ales de National Geographic este oferit de visit-transylvania.eu și costă în jur de 1.000 de euro, cu cazare, transferuri și mese.

3. Castelul Chillingham, Northumberland, Marea Britanie. Fantome într-un castel medieval.

Castelul Chillingham este numit de englezi cel mai bântuit din Marea Britanie, cu rapoarte frecvente despre observări de fantome. Acesta a găzduit opt execuții (pentru înaltă trădare) și multe bătălii sângeroase în timpuri străvechi. Conform poveștilor spuse de-a lungul secolelor, castelul încă mai găzduiește fantomele rezidenților și oaspeților. Turul castelului durează 4 ore și organizatorii promit întâlniri cu fantoma unei femei albe care cere apă sau voci venite de niciunde. Aici se mai poate rămâne peste noapte, deși, din cauza poveștilor cu fantome, nimeni nu va putea închide un ochi. „Vânătoarea” de fantome costă 60 de euro, iar un apartament costă 125 de euro pe noapte.

4. Praga, Cehia. Turul catacombelor de sub oraș.

Străzile pietruite și clădirile gotice din Praga sunt pline de povești sângeroase despre crime, răzbunări și finaluri tragice. Organizatorii turului spun că printre numeroasele fantome ale orașului se numără victimele ciumei, mai mulți oameni executați, precum și un măcelar condamnat la moarte pentru că a refuzat să lupte în Revolta de la Praga din 1611. Există multe tururi ale fantomelor prin Orașul Vechi din Praga, însă cel numit Fantome, legende și temnițe este cel mai înfricoșător. Rețeaua de tuneluri care se desfășoară pe sub străzi, care leagă temnițele antice și camerele de tortură în care se spune că au rămas spiritele celor care au pierit este un obiectiv perfect pentru Halloween și costă 18 lire de persoană.

5. Paris, Franța. Partea întunecată a orașului

Cum ar putea un cimitir subteran plin cu rămășițele a șase milioane de parizieni să nu fie bântuit? Indiferent dacă crezi sau nu în fantome, catacombele din Paris fac oricui pielea de găină. Osuarul se află sub Orașul Luminii, aici fiind mutate scheletele din cimitire supraaglomerate în timpul secolelor al XVIII-lea și al XIX-lea. Multe dintre identitățile celor aduși aici nu sunt necunoscute. Despre tunelurile de sub capitala Franței, cu o lungime de 350 de kilometri, se spun povești întunecate, cu oameni care dispar în secțiunile interzise ale rețelei. Turul costă 34 de euro.

×
Subiecte în articol: Halloween dracula catacombe