x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Scumpiri pe litoral. Cât costă un șezlong în stațiunile de la Marea Neagră

Scumpiri pe litoral. Cât costă un șezlong în stațiunile de la Marea Neagră

de Redacția Jurnalul    |    11 Iul 2023   •   17:15
Scumpiri pe litoral. Cât costă un șezlong în stațiunile de la Marea Neagră

În pofida faptului că șezolongurile sunt, în general, gratuite în majoritatea țărilor pentru turiștii care consumă la barurile de pe plaje, în România lucrurile stau diferit.

Pe lângă faptul că prețurile închirierii cu ziua a șezlongurilor sunt tot mai mari de la an la an, administratorii plajelor nu respectă nici legislația în vigoare care prevede că turiștii au voie să-și întindă cearceafurile pe nisip. Aceștia oferă astfel un spațiu extrem de mic pentru cei care nu vor să plătească șezlongul și aleg să stea la plajă cu sau fără umbrelă proprie. 

Astfel că prețurile pentru un șezlong ajung și la 100 de lei iar unii administratori au pretenția de a le elibera după doar câteva ore, turiștii nebeneficiind astfel nici măcar de o zi. 

Costul închirierii cu ziua a șezlongului variază între 25 de lei și 100 de lei. În Eforie costă 40 de lei, în Mamaia prețurile încep de la 25 de lei și ajung la 80 de lei. Desigur, nu este inclusă niciun fel de consumație, potrivit antena3CNN

Dar surprizele neplăcute nu se opresc aici. Oaspeții unor hoteluri nu le pot rezerva. Mai mult, dacă un șezlong rămâne neocupat 30 de minute, este acordat unei alte persoane. 

Prin comparație, în Grecia șezlongurile sunt gratuite dacă turistul consumă băuturi sau mâncăruri la plajă. În multe locuri, consumația minimă este 5 euro, adică 25 lei. Altele impun plata pe șezlong, cum ar fi în Thassos, unde prețurile variază între 3 - 15 euro. Un șezlong în Myconos costă de la 20 euro până la 100 euro, adică între 100 și 500 lei.

Prețuri la șezlonguri

×
Subiecte în articol: litoral sezlong