x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Top 10 cele mai ciudate granițe din lume

Top 10 cele mai ciudate granițe din lume

17 Mar 2019   •   00:58

Graniţa este o linie imaginară care separă două state. Graniţa este marcată de cele mai dese ori prin panouri pe care scrie „Bine ai venit în… ” şi pe care sunt menţionate cele două state alăturate. Totuşi, există situaţii în care are o marcare mai ciudată. Hotarele care urmează fac parte din această categorie.

1. Graniţa dintre Spania şi Maroc

Ceuta este un oraş cu o suprafaţă de 18,5 kilometri pătraţi, care aparţine Spaniei şi este localizat pe coasta de nord a Africii de Nord, înconjurat de Maroc. Separat de Peninsula Iberică prin Strâmtoarea Gibraltar, Ceuta este însă pretins de Maroc, alături de câteva insule mediteraneene, ceea ce a determinat Spania să ridice ca frontieră un zid înalt de trei metri în jurul oraşului, care are deasupra şi sârmă ghimpată.

Citește mai mult despre stil de viațăsfatul medicului și idei practice.

2. Graniţa dintre Baarle-Nassau şi Baarle-Hertog

Baarle-Nassau este un oraş din Olanda care împarte o graniţă ciudată cu oraşul belgian Baarle-Hertog. Cel din urmă este alcătuit din 26 de parcele de teren înconjurate de Baarle-Nassau. Graniţa este atât de complicată încât există case care se află şi în Belgia şi în Olanda.

3. Derby Line

...............

Citește continuarea AICI

×