x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Top 10 cele mai frumoase destinaţii de Crăciun din România

Top 10 cele mai frumoase destinaţii de Crăciun din România

00 0000   •   00:00
Top 10 cele mai frumoase destinaţii de Crăciun din România

Crăciunul este sărbătoarea care ne deschide sufletele şi care pune în lumină căldura căminului. Este momentul în care, împăcaţi cu noi înşine, ne adunăm cu emoţie şi bucurie în jurul bradului şi al mesei îmbelşugate pentru a împărtăşi bucuria Naşterii Domnului.

Însă, dacă dintr-un motiv sau altul alegeţi să petreceţi Crăciunul altfel decât acasă, în mod tradiţional, trebuie să ştiţi că ţara noastră este foarte ofertantă în destinaţii care vă vor insufla spiritul Sărbătorilor şi vă vor face să vă simtiţi ca acasă, într-un decor de vis.

Iată care sunt cele mai frumoase dintre acestea:

1. Maramureş

Maramureşul este una din zonele care a reuşit să-şi păstreze obiceiurile de sărbatori. Aici tradiţiile de Crăciun sunt unele dintre cele mai frumoase. În Sighetu Marmaţiei există obiceiul ca la fiecare sfârşit de decembrie să se organizeze un festival al datinilor şi obiceiurilor de iarnă. Nicăieri nu ai să auzi colinde mai frumoase, cântate de feciorii satelor sau de un Viflaim jucat mai bine pe scenele din faţa bisericilor decât în cele din Maramureş. Toate casele sunt luminate în noaptea de Ajun şi îşi deschid porţile ca să intre colindătorii îmbrăcaţi în superbele lor costume populare. Spectacolul oferit de colindători este extraordinar şi încălzeşte sufletele oricărui vizitator venit să petreacă sărbătorile în nordul ţării.

Sărbătorile în Maramureş nu înseamnă doar să urmăreşti obiceiurile şi să mănânci mâncăruri tradiţionale; perioada sărbătorilor poate fi un prilej foarte bun pentru o plimbare cu mocăniţa pe Valea Vaserului, o plimbare cu sania trasă de cai sau pentru o vizită la bisericile de lemn din Maramureş, incluse în patrimoniul UNESCO.

2. Bucovina

.........

Citește mai departe AICI

×