x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Ucraina vrea să transforme zonele de război în destinații turistice pentru a ajuta la reconstrucția țării

Ucraina vrea să transforme zonele de război în destinații turistice pentru a ajuta la reconstrucția țării

de Redacția Jurnalul    |    13 Ian 2023   •   16:15
Ucraina vrea să transforme zonele de război în destinații turistice pentru a ajuta la reconstrucția țării
Sursa foto: Hepta

Ucraina vrea să transforme zonele de război în destinații turistice pentru a ajuta astfel la reconstrucția țării, spune delegația acestei țări care va participa la Târgul Internațional de Turism Fitur de la Madrid, desfășurată în perioada 18-22 ianuarie 2023.

"Ucraina vrea să transforme unele dintre locurile invaziei ruse, devenite faimoase la nivel internaţional, în destinaţii turistice pentru a promova acest sector şi, totodată, pentru a nu fi uitate suferinţa şi distrugerea provocate de Rusia", arată Agenția de Stat pentru Dezvoltarea Turismului din această țară.

Anterior războiului, destinațiile turistice din Ucraina vizau îneosebi centrala nucleară dezafectată de la Cernobâl, Kievul, Liovul, ultimul făcând  parte din patrimoniul UNESCO. Agenția intenționează acum să introducă pe lista locurilor de vizitat localitățilea Bucea și Irpin, unde ucrainenii spun că au fost comise masacre de către trupele ruse. 

Delegația va fi condusă de șefa Agenției, Mariana Oleskiv, unde va prezenta programul Meet Ukraine. Standul a fost oferit gratuit Ucrainei de către organizatori. 
"Acum avem nevoie să veniţi şi să cheltuiţi aici bani pentru ne ajuta țara prin intermediul turismului. Din fericire, războiul nu a distrus infrastructurile din turism", a spus aceasta.

De asemenea, va fi prezentat și patrimoniul devastat de război, care cuprinde bunuri culturale și istorice, teatre, muzee, biserici. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

×
Subiecte în articol: turism ucraina zone razboi reconstructie