x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Un loc magic în Munții Făgăraș. Hotelul de Gheață se redeschide în Ajungul Crăciunului

Un loc magic în Munții Făgăraș. Hotelul de Gheață se redeschide în Ajungul Crăciunului

de Redacția Jurnalul    |    21 Noi 2022   •   10:30
Un loc magic în Munții Făgăraș. Hotelul de Gheață se redeschide în Ajungul Crăciunului
Sursa foto: hotelofice.ro

Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac se redeschide în această iarnă, după ce a fost închis timp de doi ani din cauza pandemiei de COVID-19. Fiecare cameră va avea numele unei capitale europene.

Cel de-al 16-lea sezon va avea tema Europa. Decorațiunile vor aminti de cele mai importante locuri de pe bătrânul continent. Hotelul va fi ridicat după ce stratul de zăpadă va depăși 20 de centimetri, estimându-se că primii turiști vor fi primiți în Ajunul Crăciunului, dacă vremea va fi favorabilă. 

Winterpark se află la peste 2.000 de metri altitudine, în vârful munților Făgăraș. Aici se desfășoară activități de iarnă, cum sunt plimbările cu snowmobilul, rafting pe zăpadă, tubing, schi în afara pistei, alpinism pe gheață, scrie hotelofice.ro.

Hotelul se construiește încă din 2005 din blocuri de zăpadă și gheață extrase din cel mai mare lac glaciar al Munților Făgăraș. Blocurile de gheață ajung la 70 cm înălțime și cântăresc circa 70 de kilograme. În mai puțin de o lună, arhitecții reușesc să construiască un loc magic pentru cei peste 8.000 de turiști care vin în fiecare an să se bucure de acest loc inedit. 

De asemenea, vor fi deschise un bar și un restaurant unde clienții vor fi servi mâncăruri și băuturi în pahare și farfurii din gheață. Felurile delicioase de mâncare respectă rețetele străvechi ardelenești, din ingrediente naturale. Preţurile băuturilor şi mâncărurilor sunt accesibile iar restaurantul şi barul sunt deschise între orele 9:00 – 21:00.

Camerele sunt de tip igloo, legăturile dintre ele făcându-se prin coridoare. Pe paturile din gheață se află perne, pături, blănuri de animale. 

Totodată, organizatorii vor să deschidă și o biserică de gheață. 

 

 

 

 

×