x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii VIDEO Asa arata o insula vanduta pentru 3,2 milioane euro

VIDEO Asa arata o insula vanduta pentru 3,2 milioane euro

22 Iun 2018   •   10:14
VIDEO Asa arata o insula vanduta pentru 3,2 milioane euro

In renumitele insule Baleare, un loc indragit de odihna nu doar pentru spanioli, pentru numai 3,2 milioane de euro a fost vanduta insula Colom, cea mai mare dintre cele care inconjoara Menorca.

 

Cu o suprafata de 59 de hectare, insula a asteptat opt ani pana sa fie cumparata de investitorul american de origine cubaneza Alex Meruelo. Colom, situata nu departe de faimoasa plaja Es Grau, nu este conectatea la vreo retea de energie electirca si dispune, printre altele, de o mina de cupru abandonata si de doua case de locuit.

Unul dintre imobile, construit in secolul al 18-lea are o suprafata de 100 metri patrati, sase dormitoare si acareturi. Al doilea, de 135 metri patrati, detine doua dormitoare, o bucatarie, un linving si o baie. Pe insula sunt doua plaje cu nisip alb si un fel de garaj de lemn pentru barci.

Avand in vedere ca insula Colom se afla sub protectia statului, trebuie respectate niste norme foarte stricte privind utilizarea teritoriuli si desfasurarea unor lucrari de constructie.

Colom este cunoscuta pentru trecutul ei istoric. La sfarsitul secolului al 18-lea, aici a functionat un spital carantina pentru spaniolii eliberati din robia algeriana. Tot aici pot fi admirate ruinele unei vechi cabane miniere: pana in secolul trecut, de aici se extrageau minerale.

 

.

 

×
Subiecte în articol: Spania insula vanzare