
Pe 12 iulie 2012, Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite a stabilit ca pe 20 martie să omagiem Ziua Internațională a Fericirii. Se pune accent pe importanța acestui sentiment și pe cum pot statele să îmbunătățească viața oamenilor.
În rezoluția ONU este notat și faptul că se promovează o abordare care să încurajeze dezvoltarea popoarelor prin asigurarea unui trai decent și o viață bună. Propunerea a venit din partea Bhutan-ului, primul stat care a pus problema fericirii.
Cum este sărbătorită Ziua Fericirii
Pe lângă obiectivele de la nivel înalt legate de bunăstarea popoarelor, se pune accent și pe cum își construiește fiecare individ propria fericire, dar și pe cât de recunoscător trebuie să fim pentru ceea ce ne oferă viața.
În fiecare stat se organizează evenimente de Ziua Internațională a Fericirii, în care se vorbește despre cum poate fi atinsă fericirea.
Ce este fericirea
Pentru cei mai mulți, este considerată o stare la care se poate ajunge cu greu sau cu mult efort. Specialiștii spun că tot mai puțini oameni ajung să fie cu adevărat fericiți și că, de fapt, ne agățăm de lucruri materiale, persoane sau dependențe care ne aduc sentimentul de împlinire, notează spynews.ro.
