x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Care sunt cele mai murdare locuri din casă

Care sunt cele mai murdare locuri din casă

de Paul Bardașu     |    29 Sep 2022   •   07:20
Care sunt cele mai murdare locuri din casă

Bacteriile, virușii și mucegaiurile sunt peste tot. Cele mai multe dintre aceste microorganisme sunt inofensive, dar câteva dintre ele ne pot face probleme. Germenii se ascund peste tot și e bine să ne ferim de ei, pentru a evita complicațiile. Iată cele mai murdare locuri din casă şi cum le poţi menţine curate.

Tastatura calculatorului

În cazul în care petreci mult timp în faţa calculatorului, este foarte probabil să mănânci deasupra tastaturii sau să strănuţi, de exemplu. Aceasta este un mediu propice pentru dezvoltarea microorganismelor, fiindcă pe ea se găsesc celule moarte, de uleiuri secretate de piele, firimituri, praf sau alte bacterii de pe mâini. Sfat: Spală-te frecvent pe mâini în timpul utilizării calculatorului, acoper-o cu o husă de protecţie când iei pauză, nu mânca la computer.

Telefonul mobil

Telefonul de care nu ne despărțim niciodată ajunge cam peste tot: la toaletă, în baie, pe masă, pe birou, pe jos. El „adăposteşte'' mai multe bacterii decât capacul de toaletă. Studiile arată că există 20% şanse ca telefonul tău să fie infestat cu bacteria E. Coli. Așadar, curăţă telefonul mobil cu o soluţie dezinfectantă cel puţin odată pe săptămână.

Prosoapele de baie

Cum de obicei sunt lăsate la uscat într-un mediu umed cum este baia, prosoapele reprezintă locul ideal pentru înmulţirea bacteriilor. Prosoapele nu se împrumută şi fiecare membru al familiei trebuie să aibă propriul prosop, mai ales dacă suferă de o infecţie la nivelul ochilor sau pielii. Ele se spală la o temperatură de 60 grade Celsius, cel puţin o dată pe săptămână, pentru a ucide toate tipurile de bacterii.

Baia

Baia adăpostește de obicei cele mai multe tipuri de mucegaiuri, fiind un mediu prielnic pentru dezvoltarea acestora. Aeriseşte zi de zi toate camerele, în special baia, unde fereastra ar trebui să stea deschisă mai tot timpul. Spală în mod regulat perdelele de duş şi dezinfectează şi ține baia cât mai uscată.

Bureţii de vase şi lavetele

Bureţii de vase şi lavetele pot adăposti bacterii extrem de periculoase precum E. Coli, Salmonela sau virusul gripal, dacă nu sunt schimbaţi frecvent sau dezinfectaţi şi păstraţi în locuri curate şi ferite de umezeală. Schimbă-le des sau măcar spală periodic lavetele la temperatură înaltă.

×