x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa 11 rase de câini care formează cele mai puternice legături cu stăpânii lor

11 rase de câini care formează cele mai puternice legături cu stăpânii lor

de Anastasia Paul    |    16 Iul 2024   •   08:20
11 rase de câini care formează cele mai puternice legături cu stăpânii lor
Sursa foto: Hepta

Există câteva rase de câini care creează legătură durabile cu stăpânii lor. 

1. Ciobanesc german
Trista realitate este că ciobanescul german este de obicei etichetat ca fiind un câine agresiv sau terifiant. Și, în timp ce instinctele lor de protecție sunt deosebit de puternice, ciobanescul german este cel mai curajos câine.

Experții sunt de acord că această rasă este loială, curajoasă, încrezătoare, inteligentă și dispusă să-și pună viața în pericol pentru a-i apăra pe cei dragi. 

2. Labrador Retriever
Aclamat ca fiind una dintre cele mai populare rase de câini, labrador retriever este cunoscut pentru personalitatea sa afectuoasă. Sunt foarte afectuoși cu copii, alte animale de companie și chiar cu străinii. 

3. Golden Retriever
Te poți gândi la un alt câine la fel de vesel ca Golden Retriever? Jucăușă, această rasă de câini este cunoscută a fi atât blândă cu copiii, dar și foarte inteligentă.

4. Boxer
Rasa Boxer este cunoscută a fi hiperactivă și afectuoasă.

Dar dacă ai o familie, ai noroc, deoarece această rasă iubește copiii, îi place să se joace și este orientată spre familie. 

5. Collie
Primul lucru care vine în minte când mulți oameni se gândesc la Collie este câinele Lassie. Dar rasa Collie a fost favorizată și de regina Victoria.

Collie este cunoscut pentru capacitățile sale de protecție și păstorire.

Pe lângă forța, rapiditatea, loialitatea și natura afectuoasă, această rasă nu are nicio dificultate în a se conecta cu oamenii pe care îi iubesc cel mai mult.

6. Cavalier
Cavalierii sunt, de asemenea, dragi familiei regale britanice. Atât regele Charles I, cât și fiul său Charles al II-lea, au avut o slăbiciune pentru această rasă. Charles al II-lea părea mai preocupat de creșterea spanielilor decât de conducerea Marii Britanii.

Sunt cunoscuți ca fiind prietenoși, afectuoși, adaptabili și, cel mai important, prețuiesc viața alături de oameni.  

7. Beagles

Beagles au fost întotdeauna cel mai bun prieten al omului. Din secolul al XVI-lea, Beagles au fost folosiți la vânătoare.

Și, de-a lungul timpului, această rasă și-a câștigat reputația de a fi zgomotoasă, orientată spre familie, încăpățânată și, bineînțeles, mari tovarăși de companie.

8. Teckel
Teckel este cunoscut a fi un câine excitabil, cu personalitatea sa fermecătoare, natura curioasă și inima curajoasă. Sunt tovarăși cu adevărat extraordinari.

Acestui clovn comic îi place să se joace și are un mare simț al umorului. Este un câine loial, foarte atașat de familia sa și crede cu tărie că dormitul sub cuverturi este în Carta Drepturilor Teckelului.

9. Akita
În timp ce Akitas sunt cunoscuți a fi singuratici, oamenii subestimează adesea cât de profund este însoțitorul lor

Chiar dacă Akita este o rasă mare și rezistentă, ei au fost crescuți de secole ca însoțitor. Loialitatea și devotamentul pe care le manifestă sunt foarte iubite de proprietarii de Akita. Știi că este obișnuit să-ți găsești câinele urmărindu-te din cameră în cameră, aparent incapabil să se despartă de tine.

10. Rottweiler
Alături de ciobănescul german, Rottweiler are și o reputație nu prea bună. Da, sunt câini uriași, dar ți-ar fi greu să găsești o rasă la fel de loială și dedicată.

Această rasă este protectoare, blândă, curajoasă, încrezătoare și iubitoare. Deși Rottweilerii par intimidanți, de obicei sunt mari doritori de dragoste. Sunt foarte loiali și vor să petreacă mult timp îmbrățișându-se și jucându-se cu familiile lor umane.

11. Marii Pirinei
Marii Pirinei sunt câini destul de mari, dar în adâncul lor sunt cei mai blânzi dintre uriași. De obicei se înțeleg foarte bine cu copiii și sunt folosiți pentru terapie și caini de căutare și salvare.

Dar asta nu este tot. Sunt, de asemenea, loiali, afectuoși, dulci și prietenoși, potrivit yourtango.com.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: caini legaturi puternice