x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa 15 locuri din casă pe care toată lumea uită să le curețe

15 locuri din casă pe care toată lumea uită să le curețe

de Anastasia Paul    |    30 Sep 2024   •   21:15
15 locuri din casă pe care toată lumea uită să le curețe
Sursa foto: Hepta

Când ai curățat și dezinfectat ultima dată telecomanda televizorului? Dar tocurile ușilor sau prizele?

„Majoritatea lucrurilor sunt în afara vederii și a minții. Dacă suprafețele tale exterioare sunt curate, crezi că totul este curat. Nu este vina ta că lucrurile care nu sunt la vedere trec neobservfate până când te muți”, spune Angie Olive, proprietara unei firme de curățenie din St. Louis, Statele Unite. gur. Mama mea, Angie Olive, lucrează în domeniul curățeniei profesionale din Missouri de 25 de ani și a spus că vede asta tot timpul când oamenii se mută din case.

Iată 13 locuri din casa ta care ar putea avea nevoie de o curățare profundă:

Jaluzele
Obloanele acumulează mult praf de-a lungul anilor. Deși se pare că singura soluție este ștergerea obișnuită de praf, ar putea fi utilă o perie.
(O poți folosi și pentru a curăța unitatea de aer condiționat)

Tocurile ușilor
Partea superioară a tocurilor ușilor este o altă zonă  aproape întotdeauna plină de praf. Poți folosi un pămătuf, o cârpă din microfibră sau un aspirator pentru a curăța zona respectivă, apoi o cu apă caldă și săpun pentru restul cadrului.

Plinte
Curățarea plintelor este de obicei pe lista celor mai puțin dorite treburi. După curățarea profundă a plintelor o dată, le poți întreține folosind un mop umed atunci când cureți podelele sau prin aspirare. Atâta timp cât nu folosești substanțe chimice dure, nu va fi d eteriorată vopseaua.

Sub canapea și pat
Un robot aspirator poate fi cea mai bună și mai ușoară opțiune pentru întreținerea regulată. 

Ventilatoare de tavan
Este bine să cureți ocazional întregul ventilator de tavan, inclusiv becurile, dar paletele necesită de obicei cea mai mare atenție. Dacă lamele sunt acoperite de un strat gros de praf, folosește mai întâi un aspirator cu baghetă pentru a minimiza cantitatea care cade pe jos sau pe față, înainte de a le curăța cu un pămătuf sau cu o cârpă din microfibră.

Popți curăța șnururile și becurile cu o cârpă din microfibră, dar asigură-te că întrerupătorul de lumină este oprit și becurile s-au răcit complet înainte de a le atinge.

Chitul dintre plăcile de faianță
Folosește o substanță specială și o perie. lasă substanța să acționeze 2-3 minute înainte de a folosi peria pentru a curăța chitul. Apoi șterge zona. Poți curăța chitul la cica  6 luni și șterge-l regulat. 

Telecomanda

Telecomanda este adesea plină de germeni. O modalitate rapidă de a curăța telecomanda este să folosești un șervețel dezinfectant și apoi să o lași să se usuce la aer.

Balamalele ușilor
Balamalele ușilor sunt o altă zonă care poate fi uitată. Folosește un șervețel special pentru curățare. 

(Sfat: curăță întrerupătoarele de lumină în același timp cu clapetele ușilor deoarece acestea sunt de obicei aproape unul de celălalt.

Suprafețele dulapurilor
Când gătești pe plită, fumul, aburul și particulele de mâncare se deplasează în sus și se așează deasupra dulapurilor. Acest lucru lasă un reziduu gros și lipicios dacă uiți să cureți zona.

Curăță în mod regulat cu un degresant deasupra dulapurilor. Odată ce a dispărut acumularea, o poți întreține.

O altă modalitate de a proteja partea superioară a dulapurilor poți acopei cu hârtie de pergament sau ceară.

Butoanele de la aragaz
Butoanele aragazului pot avea aceeași acumulare de reziduuri grase, așa că este important să le cureți în profunzime. Scoate butoanele și înmoaie-le în apă caldă cu săpun și spală-le dacă este necesar, apoi clătește-le și usucă-le.

Partea laterală  a aragazului

Foloseșe un produs de curățare la alegere pentru a scăpa de orice acumulare de alimente care s-ar fi putut acumula.În timp ce gătești, nu-ți dai seama ce cade între aparat și  blat.

Cuptor

Planifică să cureți cuptorul de circa 4 ori pe an.

Pereți
Nu trebuie să cureți zi de zi pereții, dar nu sunt imuni la murdărie, mai ales cei din bucătărie și baie. Folosește o ștersă magică pentru a îndepărta orice urme, zgârieturi sau stropi.

În spatele frigiderului
Această zonă poate fi uitată cu ușurință. Poțicurăța podeaua de sub frigider și peretele din spatele acestuia, apoi te poți concentra pe partea din spate a frigiderului. Mai întâi, scoate frigiderul din priză, apoi folosește o cârpă din microfibră sau aspiră pentru a curăța serpentinele.

Plante de apartament
Trebuie să cureți și plantele de apartament -- chiar și pe cele false. Frunzele plantelor de apartament pot colecta mult praf în timp. Poți folosi o cârpă din microfibră sau un pămătuf.

Sfatul expertului: creează o rutină care să funcționeze pentru tine
Deși poate părea copleșitor să păstrezi fiecare parte a casei curată și fără praf, grăsime și depuneri, nu te suprasolicita. Formează-ț propria rutină și abordează  lucrurile pe rând, potrivit cnet.com.

×
Subiecte în articol: casa curatenie