De-a lungul anilor se acumulează grăsime, stropi și resturi carbonizate, transformând sticla ușii cuptorului, odinioară impecabilă, într-o mizerie tulbure și pătată, departe de a fi atrăgătoare. Atunci când te ocupi de curățarea cuptorului, ușa necesită o îngrijire specială deoarece se murdărește extrem de repede și lăsată necurățată, devine din ce în ce mai dificil de îndepărtat.
Dar, indiferent cât de murdar a devenit geamul ușii cuptorului tău, Michelle de la Crafty Morning a dezvăluit o tehnică naturală care oferă rezultate în mai puțin de trei minute. Michelle a testat acest truc de curățare pe ușa cuptorului ei, care era plină de stropi de grăsime.
Cum să cureți geamul de la cuptor
Ea a descoperit acest „truc genial” după ce metodele tradiționale - inclusiv o radieră magică cu apă - pur și simplu „nu au îndepărtat” murdăria încăpățânată.
Această abordare nu necesită produse scumpe, doar puțină folie de bucătărie, bicarbonat de sodiu și apă fierbinte.
Începe prin a stropi aproximativ trei sferturi de cană de apă fierbinte pe geamul cuptorului, apoi presară o cantitate generoasă de bicarbonat de sodiu pe suprafață până când este bine acoperită.
Lăsă-l timp de 30 de secunde înainte de a continua. Apoi, mototolește niște folie de aluminiu și începe să freci timp de 1-2 minute. Descriindu-și rezultatele, Michelle a remarcat: „Abia apăsând, grăsimea a început să dispară!”
Folosește folia peste geamul cuptorului acoperit cu bicarbonat de sodiu folosind mișcări circulare până când devine impecabil. Deși poți tampona suprafața pentru a o usca cu hârtie absorbantă, vei avea nevoie de puțină apă proaspătă și curată pentru a elimina complet orice reziduu de bicarbonat de sodiu rămas.
„Pot să-ți spun că, după ce faci asta te vei simți atât de mulțumit de tine! Chiar nu-mi vine să cred că acest truc durează cam trei minute de la început până la sfârșit, și l-am tot amânat fără motiv”, spunee Michelle.
Bicarbonatul de sodiu este un produs minune, netoxic, ieftin, ușor de utilizat și incredibil de bun la combaterea murdăriei din cuptor. Având în vedere că bicarbonatul de sodiu este alcalin, iar mizeria din cuptor de la stropii de mâncare este de obicei acidă, este o combinație perfectă.
Această pudră face minuni prin neutralizarea acizilor și descompunerea grăsimii, ceea ce înseamnă că poți șterge mizeria fără să transpiri, notează mirror.uk.


