
Plantele de lavandă, adesea asociate cu zilele senine de vară datorită culorii lor violet sau roz, oferă o senzație de liniște.
Aroma lor deosebit de parfumată poate avea un efect liniștitor, făcându-le perfecte pentru cei care caută după-amiezi liniștite în grădină.
În timp ce plantele de lavandă sunt cunoscute pentru rezistența lor, care prosperă chiar și în soluri sărace în nutrienți, puțin îngrășământ le poate promova creșterea considerabil.
Cu toate acestea, pasionații de grădinărit trebuie să înțeleagă că suprafertilizarea levănțicii poate duce la un frunziș excesiv în detrimentul înfloririi sau chiar poate fi fatală pentru plantă.
Experții în grădinărit sugerează că momentul optim pentru fertilizarea lavandei este o dată în primăvară, marcând începutul sezonului său de creștere.
1. Zaț de cafea
O sursă excelentă de azot, esențială pentru creșterea plantelor, este zatul de cafea.
Nu numai că zațul de cafea poate ajuta lavanda dar încurajează și hortensiile și trandafirii să dezvolte flori mai vibrante și mai mari.

O simplă stropire cu zaț de cafea în jurul bazei plantelor tale de lavandă, introdusă ușor în sol, poate face diferența.
2. Coji de banane
Cojile de banană, bogate în potasiu, pot încuraja plantele să înflorească mai mult și să le întărească rădăcinile. Pentru a le folosi, pur și simplu taie cojile și îngroapă-le în pământul din jurul plantelor de lavandă.
De asemenea, sunt benefice pentru a încuraja orhideele să înflorească și trandafirii să înflorească.
3. Resturi de legume
Resturile de legume, precum morcovul și frunzele de salată, pot fi transformate într-un compost de casă care poate oferi plantelor de lavandă nutrienți suplimentari.
Doar stratifică aceste resturi cu frunze uscate și tăieturi de iarbă într-un recipient de compost și așteaptă ca ele să se descompună în compost bogat în nutrienți, potrivit express.uk.