x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa 5 idei pentru amenajarea unei grădini moderne și primitoare

5 idei pentru amenajarea unei grădini moderne și primitoare

17 Mai 2023   •   17:04
5 idei pentru amenajarea unei grădini moderne și primitoare

Grădina ta poate deveni locul perfect pentru relaxare și socializare, dacă o amenajezi în funcție de nevoile și preferințele tale. Cu doar câteva elemente moderne și puțină atenție la detalii, spațiul din jurul casei tale se poate transforma într-o adevărată oază de relaxare. Pentru a-ți veni în ajutor, ți-am pregătit câteva idei care să-ți servească drept sursă de inspirație. Iată ce poți face.

1. Adaugă un gard decorativ

Vrei să accentuezi stilul grădinii tale și totodată să te bucuri de mai multă intimitate? Alege garduri de grădină pentru un spațiu frumos amenajat, cu o zonă bine delimitată, în care invitații tăi se vor simți ca acasă. Pentru limita externă a grădinii tale, poți alege garduri din lemn sau șipci metalice de o înălțime mare sau medie.

Adaugă și câteva elemente decorative mici, cu împletituri sau bolte pentru a împrejmui zona cu flori sau legume și pentru a crea un spațiu ordonat și atrăgător.

2. Investește în mobilier confortabil și calitativ

Mobilierul de grădină te ajută să creezi un spațiu confortabil și relaxant, de aceea trebuie să-l alegi cu grijă. Optează pentru fotolii și mese confecționate din materiale durabile și ușor de întreținut, precum lemnul, metalul sau ratanul sintetic, și colorate în nuanțe naturale, spre exemplu maro sau verde închis. 

Variantele cu un design ergonomic și perne sau saltele înalte și pufoase te vor ajuta să te destinzi după o zi încărcată. Poți opta, de asemenea, pentru șezlonguri sau hamace, dacă îți dorești o zonă de recreere mai lejeră.

3. Pune la punct un sistem de umbrire

Zilele de vară pot aduce temperaturi caniculare și raze de soare foarte puternice, de aceea este recomandat să pui la punct o zonă umbrită, în care să te poți relaxa și răcori. Pentru a crea umbră, ai la dispoziție variante diverse, precum pergole, copertine sau umbrele mari de grădină.

Ține cont de dimensiunea grădinii tale și de direcția soarelui pe tot parcursul zilei pentru a decide ce variantă de umbră este cea mai potrivită pentru tine. Spre exemplu, pergolele sunt o alegere excelentă pentru spațiile ample, în timp ce o terasă mai restrânsă poate fi umbrită rapid și eficient cu o umbrelă de dimensiunea potrivită.

4. Adaugă lumini pentru o atmosferă plăcută după înserat

Soluțiile de iluminat potrivite pot transforma o grădină obișnuită într-un spațiu magic și romantic pe timp de seară. Folosește lămpi solare, felinare de grădină cu LED sau șiraguri de becuri pentru a crea o atmosferă caldă și primitoare. Poți monta mici lămpi solare de-a lungul aleilor sau în jurul plantelor pentru un efect remarcabil. În zona mesei sau pe terasă alege o sursă de lumină principală, precum o lampă de exterior, dar adaugă și perdele de lumini pentru un aspect complet și echilibrat.

5. Decorează-ți spațiul cu elemente care atrag privirea

O grădină modernă, care te reprezintă trebuie să includă și câteva elemente decorative. Plantează flori colorate și adaugă sculpturi sau fântâni arteziene care se încadrează în stilul general al grădinii tale pentru un aspect deosebit. Alternează florile perene cu cele anuale, astfel încât să obții un design armonios, dar și o asociere interesantă de texturi și culori. Nu uita de piesele decorative din piatră sau lemn, care pot accentua farmecul unic al spațiului tău.

Alege să te inspiri din ideile pe care ți le-am prezentat și creează un colț de paradis chiar la tine acasă! Indiferent de stilul pentru care optezi, achiziționează întotdeauna elemente de calitate înaltă, care rezistă cu succes la condițiile din mediul exterior!

×