x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa 5 întrebuințări în gospodărie ale cremei de ras

5 întrebuințări în gospodărie ale cremei de ras

de Anastasia Paul    |    17 Oct 2024   •   19:00
5 întrebuințări în gospodărie ale cremei de ras
Sursa foto: Shutterstock

Crema de ras îndepărtează murdăria, având câteva dintre proprietățile săpunului. 

Crema de ras poate fi eficientă singură sau poate fi combinată și cu alte ingrediente de curățare pentru a avea un impact și mai puternic. Însă amestecarea soluțiilor de curățare este ceva care necesită atenție și cunoștințe pentru a te asigura că vor funcționa (unele substanțe chimice se anulează reciproc), dar și că sunt sigure. 

Baie
Crema de ras poate curăța eficient baia. Nu numai că va aduce oglinzile în formă maximă dar te poate ajuta și la eliminarea mirosurilor, a petelor, și va lăsa vasul de toaletă strălucitor. Pune cremă de ras pe peria de toaletă și spală bine vasul de toaletă. Înainte de spălare, abordează podeaua.

Zona din jurul vasului de toaletă poate fi o sursă principală de mirosuri urâte deoarece pot rămâne stropi prinși în chitul și chiar în jurul bazei toaletei. Spălarea în colțuri este singura modalitate de a le elimina complet și definitiv, iar aici intervine crema de ras. Deoarece se extinde, este capabilă să pătrundă în colțuri și locuri mai strâmte, unde alți agenți de curățare nu ar putea atinge. Pune crema de ras în jurul bazei toaletei și pe chitul din jur. Spală-l bine, apoi folosește o cârpă sau un mop pentru a-l șterge cu apă curată și caldă.

Oglinzi și sticlă
Pentru oglinzi și suprafețe de sticlă, crema de ras nu numai că le poate curăța dar ajuta și la prevenirea aburirii.  Pentru a încerca acest truc de curățare, începe prin a aplica puțină cremă de ras pe o cârpă din microfibră.
Aplic-o pe oglindă sau pe sticlă într-o mișcare circulară. Vei dori ca întreaga suprafață să fie acoperită cu un strat subțire de cremă de ras.
Ia o cârpă curată din microfibră și șterge crema de ras până când oglinda devine strălucitoare.
Beneficiile dezaburirii vor dura doar câteva zile până la o săptămână, așa că fii pregătit să adaugi acest lucru la rutina ta de curățare săptămânală.

Suprafețe strălucitoare
La fel ca și în cazul oglinzilor, crema de bărbierit poate ajuta să strălucească și alte suprafețe predispuse la pete. Aceeași metodă folosită pentru curățarea oglinzilor poate fi aplicată aici. Pur și simplu adaugă puțină cremă de ras pe o cârpă din microfibră și lustruiește suprafața până când strălucește - bijuteriile, aparatele de bucătărie, corpurile de baie, și multe altele. Crema de bărbierit va face față, de asemenea, murdăriei acumulate, reziduurilor de săpun, etc.

Uși de duș
Ușile de duș din sticlă sunt vinovate pentru că oferă unei băi altfel curate un aspect mai puțin strălucitor.

Pentru a elimina rapid reziduurile de săpun, stropii de apă și alte murdării de pe sticlă, pune cremă de ras pe toată suprafața.
Las-o să acționeze câteva minute înainte de a șterge spuma cu o cârpă curată, din microfibră.
Clătește  paharul pentru a îndepărta orice reziduu rămas sau murdărie.

Pete
Crema de ras poate fi, de asemenea, un instrument eficient pentru curățarea petelor. Fie pe o canapea din microfibră, cizme de piele de căprioară sau un covor, procesul este similar. Testează crema de ras pe o zonă mică, neobservabilă a materialului, înainte de a aplica în zone mai proeminente.

Covor: Pune crema de ras pe o zonă și las-o să acționeze circa 20 de minute. Folosind o cârpă care a fost umezită cu apă caldă, îndepărtează crema de ras rămasă. Cu o cârpă proaspătă, caldă și umedă, freacă ușor pata până când aceasta disparer. Șterge apoi cu o cârpă uscată.
Piele de căprioară: petele de ulei pot afecta pantofii din piele întoarsă dar nu renunța la ei înainte de a aplica o cantitate mică de cremă de ras pe o cârpă din microfibră și freacă paa. Folosește o cârpă curată și uscată pentru a șterge crema de ras. Termină cu o perie de piele de căprioară pentru a șlefui totul la loc.
Canapea: dacă eticheta de îngrijire a canapelei spune că poate fi curățată cu un produs pe bază de apă, folosește crema de ras, dar înainte testează pe o suprafață mai ascunsă. olosind o cârpă umedă din microfibră, pune crema de ras pe zona pătată și freacă. Folosește o cârpă curată, ușor umedă pentru a curăța zona, potrivit southernliving.com.

×
Subiecte în articol: crema ras