x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa 5 motive pentru care miaună pisicile

5 motive pentru care miaună pisicile

de Redacția Jurnalul    |    01 Feb 2024   •   16:30
5 motive pentru care miaună pisicile
Sursa foto: Victor Stroe

Pisicile miaună doar la oameni și ne întrebăm adesea ce vor să transmită micile feline.

Iată câteva motive pentru care miaună pisicile:

Salut

Atunci când vii acasă este posibil ca pisica ta să te întâmpine mieunând. Este o formă de salut și îți arată astfel că i-ai lipsit. Se așteaptă astfel să o bagi și tu în seamă, să o mângâi ori să-i spui câteva cuvinte. 

Atenție

Un alt motiv pentru care pisicile miaună este pentru a atrage atenția pentru joacă, mângâiere sau pentru gustări. Dacă pisica se plimbă pe lângă tine în timp ce miaună, înseamnă că așteaptă să fie răsfățată.  

Mâncare

Dacă pisica ta nu se oprește din mieunat la anumite ore, este o idee bună să verifici bolul de mâncare. Dacă este gol, atunci știi că îi este foame. Cu toate acestea, nu umple bolul imediat, un truc bun este să aștepți până când pisica ta se oprește din mieunat înainte de a scoate mâncarea. În caz contrar, pisica ta va învăța că atunci când miaună va primi mâncare, așa că va continua să facă asta.

Probleme de sănătate

Din păcate, motivul pentru care pisicile miaună nu este întotdeauna ușor de abordat, în special dacă tonalitatea și frecvența sunetelor pisicii sunt neobișnuite. Dacă pisica miaună noaptea, ar putea încerca să îți transmită că ceva nu este în regulă. Multe afecțiuni pot face ca pisica ta să miaune pentru a cere ajutor.

Trebuie să ții cont că poate fi foarte dificil să interpretezi limbajul corporal al unei pisici și ele adesea ascund semnele de durere, așa că doar pentru că nu miaună nu înseamnă că se simte confortabil!

Stres

Dacă observi că miaună excesiv, gândește-te la orice perturbări sau schimbări în mediul pisicii tale. O casă nouă, un animal de companie nou sau un nou născut pot declanșa alarma în mintea tovarășului blănos. Așadar, fii atent la orice schimbări și încearcă să îți calmezi pisica oferindu-i mai multă atenție și puțin timp liniștit și plăcut, potrivit Purina.co.uk., citat de dcnews.ro.

×
Subiecte în articol: pisici mieunat