x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa 5 sfaturi pentru a menține un buchet de flori mai mult timp în vază

5 sfaturi pentru a menține un buchet de flori mai mult timp în vază

de Anastasia Paul    |    11 Sep 2024   •   21:15
5 sfaturi pentru a menține un buchet de flori mai mult timp în vază

Un buchet de flori de grădină va lumina orice cameră dar este necesară o anumită grijă pentru a le împiedica să se ofilească repede. 

Multe tipuri de flori sunt disponibile la florarii pe tot parcursul anului, dar nimic nu întrece un buchet de flori proaspat taiat cules din propria gradina.

Totuși, să le împiedici să moară prematur poate fi dificil, așa că iată câteva sfaturi despre cum să faci florile proaspete să reziste mai mult în interior.

1. Taie florile la momentul potrivit
Taie florile în primele ore ale dimineții. Alege flori cu tulpini sănătoase care sunt îmbibate cu apă. Caută flori mature. Dacă sunt culese prea devreme, florile de grădină se vor ofili rapid sau mugurii s-ar putea să nu se deschidă deloc.

2. Îndepărtează frunzele din partea inferioară a tulpinii
Rupe frunzele din partea inferioară a tulpinii. În caz contrar, bacteriile ar putea intra în apă și ar putea face ca florile să putrezească mai repede.

Citiți și Planta care purifică aerul din locuința ta. Modalități simple de îngrijire

3. Taie o parte din tulpină
Folosește un cuțit curat pentru a tăia tulpinile oblic, ceea ce le va permite să absoarbă mai bine apa din vază. Pune florile în apă imediat ce le tai pentru a preveni intrarea aerului în tulpini.

4. Hrănește florile
Înlocuiește apa imediat ce culoarea se schimbă. Acest lucru se face cel mai bine după 5 zile, potrivit cultivatorilor de crizanteme. Apa caldă de la robinet este potrivită. De asemenea, experții recomandă adăugarea în apă a unui pachet de hrană pentru flori – vândută de florării sau supermarketuri. Remediile casnice, cum ar fi zahărul, nu sunt utile, deoarece zahărul tinde să accelereze creșterea bacteriilor, determinând florile să se ofilească mai repede.

Citiți și Crizantemele, reginele toamnei: Simbolul fericirii, longevității și prosperității 

5. Alege locul potrivit
Florile tăiate se ofilesc mai repede dacă vaza este expusă la lumina directă a soarelui, curenți de aer sau temperaturi ridicate. Păstrează buchetul departe de fructe, deoarece multe fructe eliberează un gaz de coacere numit etilenă care face ca florile să îmbătrânească mai repede. Florile ofilite emit, de asemenea, etilenă. Deci, îndepărtează orice flori ofilite din aranjament pentru a preveni o reacție în lanț, potrivit thestar.com.


 

×
Subiecte în articol: flori taiate buchet vaza