x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa 6 accesorii agricole de care ai nevoie

6 accesorii agricole de care ai nevoie

29 Apr 2022   •   15:24
6 accesorii agricole de care ai nevoie

Orice agricultor trebuie să se asigure că dispune de toate uneltele și accesoriile necesare întreținerii terenului ca să poată obține recolte însemnate.

Echiparea inteligentă a gospodăriei sau fermei reprezintă soluția optimă pentru îngrijirea corespunzătoare a culturilor agricole.

Sursa foto: https://images.unsplash.com/photo-1563201515-adbe35c669c5?ixlib=rb-1.2.1&ixid=MnwxMjA3fDB8MHxwaG90by1wYWdlfHx8fGVufDB8fHx8&auto=format&fit=crop&w=1748&q=80 

În plus, poți să obții rezultate mai bune cu mai puțin efort. Iată care sunt principalele accesorii agricole de care ai nevoie pentru cultivarea pământului și productivitate maximă:

  1. Plug

Folosit pentru lucrarea primară a solului, în scopul pregătirii acestuia pentru însămânțat sau planat, plugul este un instrument de bază în agricultură. Acesta permite îndepărtarea stratului superior al solului, eliminarea buruienilor și a reziduurilor vegetale din culturile anterioare, precum și întoarcerea pământului. Este o unealtă importantă pentru agricultori, care readuce solul în faza inițială și contribuie la facilitarea substanțelor organice.

  1. Semănătoare

În mod sigur, semănătoarea este unul dintre accesoriile agricole care are o importanță majoră. Cu ajutorul acesteia se introduc semințele în sol și se creează culturi de diferite plante pe suprafețe foarte mari de pământ. Poate fi setată pentru a face acest lucru la anumite adâncimi, în funcție de tipul de cultură. Echipamentul se folosește împreună cu tractorul, iar pentru ca ambele instrumente să fie folosite cu ușurință este indicată echiparea cu anvelopele agroindustriale de la Acvila România. Cauciucurile agricole, special fabricate pentru diversele aplicații din acest domeniu, îmbunătățesc semnificativ performanța utilajelor și accesoriilor agricole.

  1. Grapă

Esențială pentru afânarea și netezirea suprafeței solului, grapa se folosește aproape întotdeauna montată pe tractor. Scopul utilizării acestui echipament este de a oferi un finisaj mai bun pământului, după operațiile de arat. Uneori, grapa este de ajutor și pentru acoperirea semințelor, nivelarea înclinării sau, în cazul celei mai grosiere, pentru îndepărtarea buruienilor.

  1. Cultivator

Prășitul mecanic, realizat cu ajutorul unui cultivator, reprezintă o soluție alternativă în tehnologiile de întreținere a culturilor, în special a celor ecologice. Cultivatorul este un accesoriu agricol ce contribuie la eliminarea buruienilor, permițând plantelor să se dezvolte mai bine,  ușurarea infiltrării apei în sol, aerarea pământului, spargerea crustei după ploi intense ori păstrarea umidității solului. Acesta îmbunătățește calitatea pământului și asigură eliberarea nutrienților, două sesiuni de prașilă fiind similare cu o fertilizare.

  1. Cositoare rotativă

Printre factorii care au ușurat semnificativ munca în agricultură se numără și automatizarea cositului. Indiferent dacă ai nevoie să tai iarba de pe terenul propriu ca să o transformi în nutreț pentru animale sau să o procesezi ca să o vinzi sub formă de baloți, cositoarea rotativă îți va fi de ajutor. Fiabilă și eficientă, aceasta a fost concepută special pentru a recolta materialul vegetal din culturile proprii ori pentru a curăța terenurile virane.

  1. Remorcă

Fără îndoială, o remorcă nu trebuie să lipsească din echipamentele de lucru ale unui agricultor. În funcție de destinația care îi este atribuită, se poate alege o remorcă dintr-o gamă vastă de produse. Pe piață există remorci de diferite dimensiuni, simple sau carosate, basculabile, de tip off-road ori pentru animale. Practic, fiecare fermier poate alege un astfel de accesoriu în funcție de activitățile pe care obișnuiește să le desfășoare, precum și vehiculul folosit pentru tractarea remorcii.

 

Prin folosirea unor accesorii agricole potrivite, cei care lucrează în agricultură se pot ocupa într-un mod eficient de îngrijirea culturilor, astfel încât să poată obține recolte foarte bune. Echipamentele specifice sunt totodată necesare pentru buna funcționare a activității și automatizarea muncilor agricole.

×