x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Accesorii pentru bucătării minimaliste

Accesorii pentru bucătării minimaliste

de Alina Iancu    |    10 Dec 2010   •   21:06
Accesorii pentru bucătării minimaliste

142030-03-1.jpgEste de mult dovedit faptul că minimalismul reprezintă stilul predominant al acestui început de secol. Nici nu este de mirare dacă ne gândim că, la majoritatea târgurilor de profil, o mare parte a exponatelor fac parte din acest stil. Cu toate că un mobilier simplu şi accesorii pe măsură nu par produse atât de greu de găsit, există situaţii în care nu găsim lucrurile de care am avea nevoie. Stilul minimalist este reprezentat de forme clar conturate, linii tăioase şi muchii ferme care au rolul de a da impresia de curat, impresie caracteristică pentru acest stil. O locuinţă minimalistă este elegantă, simplă, cu forme arhitecturale simple, fără decoraţiuni complicate şi în culori neutre. Oricât de uşor ar părea să amenajezi o locuinţă în stil minimalist, există întotdeauna şansa de a te împotmoli la detalii. Pentru unul dintre ele, soluţia a fost însă găsită de curând.

În cadrul expoziţiei internaţionale Eorocucina 2010, organizată la Milano, a fost prezentat sistemul Ribbon, menit să înlocuiască bara clasică întâlnită deasupra blatului de bucătărie şi care oferă o gamă completă de accesorii specifice acestui spaţiu. Este special creat pentru bucătăriile amenajate în stil minimalist. Profilul poate fi adaptat oricărei dimensiuni şi montat direct pe perete. Datorită rigidităţii materialului din care realizat, pentru o bară lungă de trei metri sunt de ajuns numai trei puncte de prindere.

În aceeaşi linie de design minimalist în care este creat profilul se încadrează şi toate celelalte componente ale sistemului, concepute astfel încât să gliseze pe profilul orizontal de susţinere: cârligele, poliţa de aluminiu, suportul pentru rola de hârtie, suportul cu pahare de plastic, suportul magnetic pentru cuţite, suporturile pentru poliţa de sticlă şi pentru cea de lemn.

×
Subiecte în articol: casa afla ce e nou