x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Află acum 3 metode prin care să-ţi înfrumuseţezi curtea

Află acum 3 metode prin care să-ţi înfrumuseţezi curtea

29 Sep 2022   •   14:03
Află acum 3 metode prin care să-ţi înfrumuseţezi curtea
Sursa foto: Unsplash.com

Curtea este locul perfect pentru a creea un spațiu liniştitor, unde te poți relaxa alături de familie și prieteni. Timpul petrecut în aer liber este un câștig! Chiar dacă îl petreci în confortul propriei locuințe.

Te simți descurajat de lipsa motivaţiei sau a inspirației?  Nu te impacienta! Nu ești singur. Amenajarea unui spațiu nu este o muncă ușoară, mai ales pentru cine este un novice în arta designului. Așadar, fie că ești neexperimentat, sau doar ai nevoie de o nouă idee, citește acest articol până la final pentru a afla cât mai multe informații utile!

Iată câteva idei ce le poți implementa în curtea ta!

  1. Construiește un foişor

Este o metodă simplă, dar eficientă, prin care spațiul tău exterior capătă un nou scop. Fie că ai intenția de a creea o oază magică unde te poți relaxa, sau doar dorești sa fii gazda unor evenimente, un foișor poate să-ţi îndeplinească toate aceste dorințe. Chiar dacă există sute de modele, este extrem de ușor să găsești unul ce se potrivește cu viziunea pe care o ai pentru curtea ta. Foișorul este proiectat să mulțumească gusturilor tale! De aceea frumusețea locului este aparte. Este personală.

  1. Montează un gazon

Există diferite tipuri de gazon. Tocmai pentru a se plia pe nevoile tale. Pata de culoare verde, ce o aduce un astfel de proiect, nu numai că dă viață întregii curți, dar și impune o notă de eleganță. De ținut minte, este faptul că un gazon elegant este unul îngrijit. Așa că, pentru a avea cele mai bune rezultate, un gazon are nevoie de o mentenanţă periodică, ce se realizează cu ajutorul uneltelor specializate. Discuția pe care toată lumea o poartă este: trimmer sau motocositoare, iar concluzia rămâne că ceea ce o motocositoare nu poate face, un trimmer face și viceversa. Dacă ești în căutare de unelte pentru a-ţi îngriji gazonul, un site recomandat este micul-fermier.ro, datorită gamei largi de produse pe care le oferă.

  1. Plantează cât mai multe flori și copaci

Florile sunt recunoscute pentru miresmele parmufate ce le emană, dar și pentru aspectul lor grațios și delicat. Așadar, plantând flori, curtea ta va beneficia de o nouă paletă de culori, la care se alătură noile mirosuri, ce te vor impresiona. Frumusețea oferită de ele provine din modul în care alegi să le plantezi. Acestea pot să înconjoare gardul, să fie puse atent lângă casă, sau chiar lângă foişor, dacă alegi să construieşti unul. Cheia unei curți superbe sunt florile! În plus, copacii pot complimenta foarte bine aspectul lor. Aceştia oferă umbra şi răcoare pe timpul zilelor toride de vară, totodată fiind adăpost împotriva viscolului iernii. De asta tot mai mulți oameni aleg să planteze diverse tipuri de copaci la ei acasă! Printre aceste soiuri se numără: Magnolia;Tuia;Cires;Brad. 

   Gusturile nu se discută! Însă o curte poate să devină frumoasă, și apreciată de orice oaspete, dacă implementezi una din aceste idei. Așadar, lipsa de experiență nu trebuie să-şi spună cuvântul când iei decizii referitoare la designul curții tale. Aceasta trebuie să fie pe placul tău și să se muleze pe propriile nevoi.

 

Sursa foto: unsplash.com

×