x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Afla ce e nou

Afla ce e nou

de Otilia Vintilă-Bolchiş    |    09 Mar 2006   •   00:00
Afla ce e nou

Confort Construct Arad

O manifestare de referinta pentru piata constructiilor din vestul tarii, incepe astazi la Arad. Targul Confort Construct, organizat de Expo Arad International, directia specializata a Camerei de Comert, Industrie si Agricultura, aflat la cea de-a douasprezecea editie si devenit deja o tradite, se desfasoara pana pe 12 martie. Cu o suprafata de expunere dublata fata de anul precedent, editia din 2006 ofera publicului larg si specialistilor in domeniu un mediu propice pentru incheierea parteneriatelor de afaceri, pentru promovarea produselor si pentru informarea asupra noutatilor din domeniu.

Dintre produsele expuse putem enumera: materiale de constructii, materiale hidro/termoizolante, sisteme solare de incalzire, tehnica de piscina, tamplarie din PVC, aluminiu, lemn, jaluzele, confectii metalice din fier forjat, tehnica parasolara, lambriuri, podele laminate si accesorii, tavane polistiren, panouri termoizolante, finantari, case inteligente, decoratiuni interioare si multe, multe altele… (Andrei Ando)

Universul locuibil la Casaidea Roma 2006

Duminica 5 martie s-a incheiat la Roma cea de-a 32-a editie a expozitiei Casaidea, manifestare dedicata culturii casei, una dintre cele mai titrate evenimente care trateaza acest subiect. Tot ceea ce tine de universul unei case a fost tratat cu multa atentie, ajungandu-se pana la detalii de genul aranjamentelor pentru masa, la solutii pentru rezolvarea cat mai fericita a subiectului odihna sau solutii gasite de exemplu pentru, tema "cum sa ascunzi sursa de caldura".

Tendintele conturate pe baza exponatelor ar fi ca: "se poarta", interioarele etnice (mobila si decoratiuni inspirate sau provenite de la diferite culturi), "casa naturala"(decorata cu solutii si produse pentru un mediu sanatos si sigur) si "casa clasica". Mai multe informatii despre ce se poarta si poze care sa va inspire, gasiti pe site-ul expozitiei: www.casaidea.com

Targ de mobila la Cluj

Daca doriti sa va informati asupra pietei de mobila de la noi, aveti ocazia sa o faceti in perioada 15-19 martie, vizitand Targul National de Contractari de Mobila, Componente si Accesorii pentru Industria Mobilei de la Cluj-Napoca, Conmob, manifestare ajunsa la cea de-a zecea editie. In cadrul targului vor fi expuse produse si prezentate solutii incadrate in urmatoarele categorii: mobilier pentru uz casnic, mobilier pentru birouri, mobilier pentru spatii publice, mobilier pentru spatii comerciale, componente si accesorii pentru mobila, servicii (design industrial pentru mobilier, norme tehnice, standarde, asociatii, literatura).

Un nou complex rezidential compus din 102 vile / Sydney Residence se construieste in zona Tunari

In primavara, vor incepe lucrarile la complexul rezidential Sydney Residence, in zona Tunari, un concept nou de casa adus in Romania de compania australiana South Pacific Group. Complexul rezidential este compus din 102 vile, iar noutatea este data de posibilitatea pe care casele o ofera, de a-ti potrivi singur valori de tipul temperatura, nivel al luminii, muzica in toata locuinta prin intermediul unui calculator central ce poate fi accesat din orice locatie.

Locuintele se vand la cheie, perfect finisate si utilate cu necesarul bucatariilor si al bailor. "In ceea ce priveste pretul, cu o variatie intre 139.000E+TVA - 227.000E+TVA, cu certitudine este cel mai bun pe piata la acest moment. El include aerul conditionat, mobilierul, bucataria si baia utilate, gazonul pregatit, drumurile asfaltate. Inca un avantaj oferit de aceste vile este costul foarte scazut pentru intretinere, datorita izolarii deosebite", ne spune Sorin Lacusta, Senior Real Estate Broker in cadrul departamentului Vanzari Rezidentiale, Regatta.

4 TIPURI DE LOCUINTE
Complexul ofera patru tipuri de locuinte. Primul tip are o suprafata de 142 mp, cu un teren de 170-185 mp, beneficiind de o gradina privata si doua locuri de parcare stradale. Al doilea tip are o suprafata de 160 mp, cu 165-265 mp teren, evident incluzand o gradina si facilitati de parcare identice cu cele oferite de primul tip. Cea de-a treia optiune ofera o suprafata de 187 mp fara garaj si una de 220 mp cu garaj. Terenul are o suprafata cuprinsa intre 225-240 mp. Sunt disponibile trei locuri de parcare, unul in garaj si doua stradal. Ultima varianta ofera suprafata de 225 mp, cu un teren de 180-200 mp.

Rezervarea pentru o locuinta Sydney este de 5.000 euro, iar la semnarea contractului de constructie clientul trebuie sa achite SPG 25% din valoarea vilei, restul urmand a fi achitat la predarea casei

Arena City Center - Primul mall din Bacau

Incurajati de cresterea investitiilor straine si a nivelului de trai din zona, compania Arena City Center va initia constructia primului mall din Bacau. Lucrarile de constructie incep in martie 2006, urmand ca lucrarea sa fie livrata pe piata in trimestrul al treilea al anului 2007.

Mall-ul va fi situat in cea mai populata zona rezidentiala a Bacaului, cartierul Nord, care concentreaza aproape 30% din totalul locuitorilor orasului. "Disponibilitatea spatiilor comerciale din Bacau este foarte redusa, singurele optiuni fiind locatiile de la parterul blocurilor sau fostul magazin universal Luceafarul, recent renovat." ne spune Florina Cojocari, Senior Broker in cadrul Departamentului de Retail al Eurisko, agentul exclusiv al proiectului. Mall-ul va avea spatii exterioare pentru parcarea a 700 de masini, intr-o prima faza, putand fi extinsa functie de necesitati, la 1000 de locuri. "Chiriile variaza intre 20 si 100 euro/mp/luna + TVA si sunt diferentiate in functie de suprafata, pozitie si etaj", adauga Florina Cojocari, de la Eurisko.

Domo a ajuns la Targoviste

La 1 martie, Domo a facut un cadou tuturor targovistenilor, femei si barbati laolalta, un magazin nou in plin centrul orasului, pe Bdul Libertatii, bl B2, etaj 1, la fosta Librarie centrala.

"Martisorul", magazinul DOMO, are 400 mp si este un spatiu nou, functional si atragator, care isi asteapta vizitatorii cu atmosfera primitoare si primavaratica, gama infloritoare de produse si preturi ce abia rasar dintre rafturi. Noul magazin DOMO, in conformitate cu pozitionarea retailerului, este un loc plin de viata, capabil sa atraga cat mai multe segmente de consumatori, de varste si cu dorinte diferite si sa le ofere o experienta de cumparare pozitiva.

Magazinul este deschis de luni pana vineri intre orele 8:00 si 20:00, sambata intre orele 8:00 si 14:00, iar duminica este inchis.

Oferte de primavara

Media Galaxy s-a pregatit de primavara cu oferte atractive. Valabilitatea ofertelor din aceasta promotie se intinde pana la 15 martie. O veste buna pentru femei ar fi aceea ca doua telefoane din colectia dedicata lor, L’amour de la Nokia, sunt oferite la un pret bun. Este vorba despre telefonul mobil Nokia 7360, care este oferit in aceasta perioada la pretul de 949 RON (9.490.000 de lei), si de modelul Nokia 7370 (foto) oferit la un pret de 1.349 RON (13.490.000 de lei). Un alt produs atractiv este camera video Panasonic VDRD 150 (foto), o premiera pentru Romania, pe care o gasiti la pretul de 1.999 RON (19.990.000 de lei).

Gateste cu viteza luminii!

LG Electronics a anuntat lansarea in Romania a produsului SolarDom, primul cuptor din lume ce imbina caracteristicile cuptorului conventional si tehnologia cuptorului cu microunde.

Este o premiera si pentru piata mondiala a electrocasnicelor acest produs care ofera viteza unui cuptor cu microunde conventional alaturi de gustul asigurat de un cuptor traditional. Aceasta lansare a venit ca un raspuns la nevoia de a utila spatiile relativ reduse oferite de apartamentele din Romania, dar si ca o adaptare la cererile exprimate de consumatorul roman modern, respectiv: usurinta de operare, design elegant, tehnologie inovatoare. O caracteristica deosebita a aparatului este aceea ca cuptorul afiseaza functiile pe un ecran color LCD, oferind in permanenta informatii cu privire la starea prepararii alimentelor si instructiuni de folosire.

Sistemul inovator de incalzire face ca produsul sa fie de trei ori mai rapid decat un cuptor conventional si sa poata fi incalzit pana la 3200C (608 F) in numai cinci minute, ceea ce inseamna ca nu mai necesita preincalzire.

Programul pentru familii "Lumea obiectelor"

La Muzeul National de Arta al Romaniei se desfasoara cu regularitate inca din 2002 programe pentru familii. Acest tip de manifestare se adreseaza familiilor cu copii intre 6 si 14 ani, propunand activitati care urmaresc educarea privirii, stimularea creativitatii si afirmarea personalitatii copilului, intr-o maniera ludica si interactiva. Programele sunt structurate in vizite active (in galeriile muzeului sau in expozitiile temporare) si ateliere de creatie. Vizita activa este tematica si presupune o abordare interdisciplinara si interactiva a temei alese, utilizand principiile pedagogiei active. In cadrul atelierului de creatie, copiii au ocazia de a pune in practica diverse tehnici: desen, tempera, acuarela, modelaj, colaj. In luna martie, programele pentru familii au ca tema "Lumea obiectelor" si se desfasoara in Galeria de Arta Europeana si in Galeria de Arta Veche Romaneasca. In cadrul vizitei active se vor purta discutii pe marginea diverselor functii ale obiectelor (decorativa, liturgica, utilitara etc.), cu aplicatie pe obiectele din patrimoniul muzeului, iar, in atelier, copiii vor avea ocazia sa creeze obiecte asemanatoare cu cele observate in galerie, dar folosind materiale neconventionale. Urmatoarele intalniri din luna martie au ca tema "Lumea obiectelor" si vor avea loc la urmatoarele date: sambata, 11 martie si duminica, 12 martie, pentru familii cu copii de 8-10 ani, ora 11:00; sambata, 18 martie, si duminica, 19 martie, pentru familii cu copii de 10-14 ani, ora 11:00; Tarif: 4,00 RON/ persoana.

Artizanat ecuadorian

De la mijlocul lunii februarie, Muzeul de Etnografie Universala "Franz Binder", departament al Complexului National Muzeal "ASTRA" din Sibiu, prezinta la Muzeul Municipal din Medias expozitia "Creatie artizanala din Ecuador". Aveti aici parte, pana la sfarsitul lunii martie, de o inedita incursiune in cultura traditionala din zona Muntilor Andini, de momente incarcate de semnificatia culorilor vii, a materialelor naturale si a reprezentarilor naive sau stilizate redate de cele aproximativ o suta de piese ale colectiei.

Astfel, expozitia prezinta publicului piese vestimentare tipice (rochii, fuste si bluze, saluri, poncho s.a.), papusi etnografice, tapiserii si alte obiecte textile viu colorate, realizate in tehnicile specifice zonei, picturi pe piele, figurine din ceramica si lemn, ornamente si podoabe, purtand amprenta traditiei locale, dar si imagini si harti, un amplu tablou de reprezentare etnografica, geografica si cultural-turistica a Ecuadorului.

Colectia de artizanat a fost donata institutiei muzeale sibiene in anul 1999 de reprezentanta diplomatica a Republicii Ecuador in Romania.

Trasee culturale in Bucuresti

In cadrul editiei din acest an a traditionalului eveniment "Balul Arhitectilor", organizat de comunitatea arhitectilor impreuna cu comunitatea culturala romaneasca, a fost lansat proiectul de revitalizare culturala si urbana "Trasee culturale in Bucuresti". Arhitectii in colaborare cu Primaria Capitalei urmaresc ca prin acest proiect sa intareasca si sa reactiveze acele zone din capitala cu o puternica traditie si zestre culturala si arhitecturala. Comunitatea arhitectilor si-a propus sa dezvolte proiectul impreuna cu institutiile si proprietarii cladirilor din zonele vizate, cu autoritatile locale, precum si cu sprijinul companiilor private si al organizatiilor nonguvernamentale. "Trasee culturale in Bucuresti" va cuprinde intr-o prima faza reabilitarea a doua parcursuri urbane, Calea Victoriei si Strada Pictor Arthur Verona. Proiectul de reabilitare a Strazii Pictor Arthur Verona presupune interventii in amenajarea spatiului deschis, prin rationalizarea circulatiei auto si a parcajelor, incurajarea traseului pietonal, valorificarea perspectivelor vizuale, unificarea spatiilor verzi de la Gradina Icoanei si Parcul Filipescu printr-o alee pietonala etc. In ceea ce priveste Calea Victoriei, dat fiind renumele acesteia ca fiind una dintre cele mai importante artere bucurestene, proiectul sustine accentuarea importantei acesteia prin realizarea unor suprafete de calcare pietonale si carosabile unificate, prin asfalturi si mobilier urban particularizate si unitare.
×
Subiecte în articol: martie suprafaţă