x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Alternativa nobilă:placările naturale

Alternativa nobilă:placările naturale

de Adela Parvu    |    27 Iun 2009   •   00:00
Alternativa nobilă:placările naturale
Sursa foto: /

GRANITUL, MARMURA, PIATRA AU ALTĂ VALOARE. Varianta placărilor exterioare cu materiale naturale ţine de categorii net superioare din punct de vedere tehnic, dar mai cu seamă estetic. Vorbim, desigur, şi despre costuri sensibil mai mari, atât în ceea ce priveşte valoarea propriu-zisă a materialelor, cât şi cheltuielile adiacente privind transportul, manipularea, montajul.



PRECAUŢIUNI NECESARE
Pentru acest tip de pavări devin foarte importante calitatea materialului, dar mai ales acurateţea şi precizia prelucrării. De aceea este recomandabil să vă alegeţi cu atenţie furnizorul, să verificaţi marfa la livrare (este bună recepţia bucată cu bucată). Mai recomandăm şi o strictă supraveghere pe toată durata montajului, pentru respectarea tehologiei, pentru evitarea degradării la manipulare şi pentru rigurozitatea urmăririi proiectului de montaj. Fie că vorbim despre placări cu granit, marmură, piatră sau orice alt material natural din acestă categorie atenţie la chituirea corectă a rosturilor dintre plăci, la zonele care diminuează riscul de alunecare şi la pantele necesare scurgerii rapide şi eficiente a apei pluviale.

ÎNTREŢINERE CORECTĂ

Materialele naturale, spre deosebire de cele artificiale sunt mai sensibile, mai delicate şi au nevoie de un regim de exploatare şi de întreţinere corectă. Ele sunt mai sensibile la agresiunile mecanice, dar şi la unele substanţe şi soluţii chimice. Evitaţi, aşadar, zgârierea sau lovirea lor cu obiecte metalice, petele de fructe sau de vin roşu, folosirea unor substanţe de curăţare agresive.

EFICIENT, SPECTACULOS
Placarea cu materiale naturale se recomandă pentru suprafeţe mai mari, cu vizibilitate, care să poată evidenţia eficienţa şi spectaculozitatea acestora. Perfecţiunea montajului şi calitatea finisării fiecărui element component sunt esenţiale pentru obţinerea efectului scontat, atât din punct de vedere estetic, cât şi funcţional.

×
Subiecte în articol: dialog constructiv