Propunere de organizare a unui spaţiu exterior lipit casei
Proiectul prezentat astăzi este o amenajare de spaţiu exterior adiacent
locuinţei, realizată pe un lot de 110 mp într-un cartier rezidenţial
din Bucureşti. Ea s-a născut din dorinţa beneficiarilor de a beneficia
de un loc liniştit, de care să se bucure pe tot parcursul anului, şi
care să le definească estetica locuinţei.
Propunere de organizare a unui spaţiu exterior lipit casei
Proiectul prezentat astăzi este o amenajare de spaţiu exterior adiacent locuinţei, realizată pe un lot de 110 mp într-un cartier rezidenţial din Bucureşti. Ea s-a născut din dorinţa beneficiarilor de a beneficia de un loc liniştit, de care să se bucure pe tot parcursul anului, şi care să le definească estetica locuinţei.
Organizare
În conceptul propus, îmbinarea dintre mineral şi vegetal este evidentă, o latură susţinînd-o pe cealaltă, ambele fiind implementate pe sit de la zero. Elementele compoziţiei sînt alese pentru a încînta toate simţurile: vizual, auditiv, olfactiv şi tactil.Punctul de atracţie al întregii organizări îl reprezintă scara, plasată pe peretele din spatele lotului, care transformă funcţionalitatea în artă şi design. Bazinele decorative, ca elemente-cheie ale ansamblului, funcţionează pe baza unei pompe hidraulice care asigură debitul perfect de curgere, astfel încît sunetul apei să rămînă constant melodios. Fluxul de apă este astfel controlat în limitele bazinului.
Elemente vii
Latura naturală este compusă din vegetaţie înaltă (un arţar cu coroana roşu-vişinie), medie (ienuperi) şi joasă (diferite specii de flori – Astor, fritilaria imperialis, iresine, limonium).Tot peretele de est este decorat cu iederă canadiană, toamna aceasta prinde un colorit roşu aprins, pentru a masca locuinţa vecină, mai puţin estetică. Proiectul complet conţine plan general de amenajare, plan vegetaţie, plan iluminat şi irigat, cît şi memoriu tehnic.
Citește pe Antena3.ro