x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Aparatură electrică de design

Aparatură electrică de design

de Georgiana Teodorescu    |    12 Iun 2010   •   00:00
Aparatură electrică de design

Complexitatea şi aerul sofisticat al unui interior modern se citeşte din detalii. Pentru că suprafeţele minimaliste sunt caracteriate prin simplitate de forme, texturi şi decoruri, elementele de personalizare sunt reduse. De aceea, dincolo de mobilare, atenţia cade pe elementele de factură tehnică, dar care astăzi pot avea un design întru totul aparte.



ECLETTIS ÎN ROMÂNIA

Specializată în proiectarea şi realizarea de sisteme tehnologice integrate, firma italiană Eclettis este acum şi pe piaţa noastră, piaţă în care conştientizarea valorii designului de calitate este la început.
Tehnologia de înaltă calitate întâlneşte aici designul avangardist: simpli componenţi electrici devin parte integrantă a încăperii, transformând fundalul amenajării interioare într-unul elegant şi sofisticat.
Cercetarea şi dezvoltarea sistemelor se nasc în interiorul Eclettis, prin continua anticipare a tendinţelor pieţei.

GAMA DE PRODUSE
Din punct de vedere estetic, elementele disponibile în cataloagele firmei se evidenţiază prin calitatea materialelor şi prin designul exclusivist care se traduce prin alinierea aparaturii electrice la faţa pereţilor pe care este amplasată. Astfel, adaptabilitatea la ambientul proiectat este maximă. Produse artizanale, cu durabilitate mare în timp, largă varietate de forme şi finisaje, ele aduc un concept nou pentru implanturile electrice domestice atestate pe plan internaţional.

Astfel, dozele sau cutiile de perete creează un spaţiu perfect pentru instalarea mecanismelor încastrate. Ele se aleg în funcţie de tipul de perete (pereţi în sistem clasic, gips-carton sau pereţi mobili). Materiale folosite sunt de calitate superioară - oţel inoxidabil, satinat cu efect anti-touch. Toate plăcile sunt gândite pe vertical cu un sistem inovativ de deschidere, fără nici un element de fixare vizibil.

COMENZI PERSONALIZABILE
Comenzile sunt electronice, multifuncţionale şi se pot programa printr-un comutator pe post de întreruptor şi un buton pentru a controla direct sarcinile electrice aplicate (6, 10, 16A/250V), fără a modifica cablajul unui implant electric normal. Comenzile pot fi personalizate prin niste iconiţe, semne interschimbabile şi retro-iluminate de către un led. Scrierea acestor semne se face cu ajutorul unui laser de înaltă precizie.
Cu ajutorul acestui sistem se poate ajunge până la opt comenzi pe o singură placă.
Modularitatea permite adaptarea de configurări diverse pe aceeaşi cutie de perete, până se ajunge la soluţia dorită.

Ledul albastru poate fi programat să urmărească statutul reţelei (mereu stins sau mereu aprins). Noile sisteme de închidere, la nivelul peretelui, sunt realizate în aşa fel încât priza să fie protejată şi atunci când se introduce ştecărul. Gama prevede accesorii, cum ar fi un sistem de aspirare cu o garnitură specială ce o face impermeabilă. Flexibilitatea de combinare a prizelor electrice, tv şi satelit ­ toate la nivelul peretelui ­ constituie un atribut valoros în contextul caselor de design.

În România, prin grupul de firme Aaylex, Contact: Alexandra Dobre, project manager, alexandra.dobre@aaylex.com

×
Subiecte în articol: idei pentru casa ta