x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Aranjeaza-i un loc unde sa invete cu placere

Aranjeaza-i un loc unde sa invete cu placere

11 Aug 2005   •   00:00
Aranjeaza-i un loc unde sa invete cu placere

Se apropie scoala! Problema amenajarii biroului pentru elevii si studentii din familie trebuie rezolvata. Aflati ce mobilier se potriveste pentru locul de studiu

IDEI PENTRU CASA TA
Se apropie scoala! Problema amenajarii biroului pentru elevii si studentii din familie trebuie rezolvata. Aflati ce mobilier se potriveste pentru locul de studiu

Inca din primele zile de scoala generala ale copilului vostru si pana in studentie, zona destinata studiului merita o deosebita atentie. Universul copilului este cel care sufera cele mai dese si bogate schimbari pe parcursul celor 18-20 de ani de viata, pana la maturizare.

Astfel ca nevoile unui copil prescolar difera de cele ale unui copil de gimnaziu sau de liceu. Indiferent de varsta lui, siguranta si utilitatea sunt cosiderentele principale care trebuie luate in calcul la amenajarea biroului. Acest spatiu trebuie gandit ca un ambient compact, care sa serveasca deopotriva necesitatilor si confortului. Trebuie sa-i faca copilului placere sa se aseze la masa de studiu.

Gama variata de birouri pentru copii care se gaseste acum pe piata ofera posibilitatea de a crea locul de studiu perfect pentru varsta, personalitatea si nevoile scolarului din familia voastra. Trebuie stiut ca exista corpuri de depozitat modulare, birouri si scaune ajustabile pe inaltime care sa nu necesita a fi schimbate pe masura ce copilul creste. O data cu adolescenta, copiii au nevoie de mai multe spatii de depozitare si expunere pentru manuale, colectii, hobby-uri si alte lucruri personale. In timp se pot atasa diverse rafturi si polite care sa satisfaca aceste nevoi. Datorita deschiderii catre noile tehnologii a tinerelor generatii, spatiul pentru calculator trebuie prevazut de la inceput.

Biroul in fata ferestrei rezolva problema iluminatului natural si nevoia de relaxare. Este o plasare eficienta si din punct de vedere al economisirii spatiului, pentru ca valorifica aceasta latura a camerei.
  • Lampa este recomandata sa aiba picior flexibil pentru focalizarea luminii pe punctul de interes
  • Biblioteca din corpuri modulare este bine sa fie in imediata apropiere a mesei de studiu
  • Scaun ergonomic impiedica oboseala muschilor spatelui. Este ideal sa fie ajustabil pe inaltime si cu rotile
  • Roll-box o piesa optionala pentru depozitarea rechizitelor
  • Masa de birou poate fi independenta de restul pieselor. Trebuie sa fie suficient de lata pentru asezarea calculatorului
  • Cosul de gunoi trebuie sa fie la indemana, ideal sub masa de birou

    Viata de student presupune adesea o serie intreaga de constrangeri in privinta spatiului, de regula impartit cu alti colegi.

    Camerele din caminele studentesti sunt adesea insuficient de mari pentru a permite ca fiecare student sa aiba propriul sau birou. Si totusi exista rezolvari. Crearea unui loc de studiu este esentiala. Asa ca, daca nu se pot amplasa mai multe birouri in aceeasi incapere, macar sa fie un singur loc care sa indeplineasca necesitatile unui astfel de spatiu. O rezolvarea ar fi cu rafturi metalice.

    Solutia pe care o ofera aceste piese metalice cu rafturi flexibile si rotile satisface atat partea functionala pentru nevoile studentilor, cat si gusturile lor estetice, predilectia pentru formele high-tech. De asemenea, sunt ieftine si usor de confectionat, si ofera o mare usurinta in mentinerea curateniei, fiind usor de intretinut. Rafturile si politele se pot pozitiona in functie de nevoi, permitand atat stocarea cartilor si cursurilor, cat si a calculatorului si a aparatelor audio. Iar cand studentia a luat sfarsit, isi pot gasi utilitatea in viitoarea camara a tinerilor casatoriti.

    Corpuri metalice modulare sunt preferate de studenti, pentru ca sunt extrem de practice. Se gasesc in magazine sau pot fi confectionate pe comanda. Sunt usor de asamblat si ofera suficient loc de depozitare, deci pot fi o solutie si pentru spatiul mic din caminele studentesti
  • ×