x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Aspirator Vertical sau Robot și Cum să Alegi Modelul Potrivit

Aspirator Vertical sau Robot și Cum să Alegi Modelul Potrivit

11 Mar 2024   •   16:21
Aspirator Vertical sau Robot și Cum să Alegi Modelul Potrivit

Te afli în fața provocării de a găsi un model de aspirator perfect pentru casă? Atunci probabil te-ai întrebat deja care variantă cea mai bună: un aspirator vertical sau un aspirator robot. Ei bine, ambele opțiuni au avantaje și dezavantaje, deci selectarea celui mai bun produs depinde în final de nevoi și preferințe. Hai să analizăm împreună aceste aspecte, așa vei găsi puncte de ghidaj care te vor ajuta să investești în produsul electrocasnic de care ai nevoie.

Aspiratoare verticale - avantaje și dezavantaje 

Dacă vorbim de plusurile unui aspirator vertical bun trebuie menționate următoarele: 

  • putere mai mare, acestea sunt adesea mai puternice decât cele robotice, îşi fac treaba eficient atât pe suprafețele dure, cât şi pe cele acoperite cu covoare. 
  • oferă control mai bun, cu un aspirator vertical ai control complet asupra direcției și a locurilor pe care le cureți. Un dispozitiv cu accesorii speciale îţi permite să atinge chiar și colțurile mai greu accesibile.
  • prezența accesoriilor suplimentare. Multe aspiratoare verticale vin cu elemente pentru curățarea suprafețelor delicate sau a locurilor înguste. Acestea permit executarea unor operațiuni de igienizare rapide, eficiente și confortabile.
  • au capacitate de colectare mare. Cele mai bune modele de aspiratoare verticale au recipiente cu capacitate de colectare mai mare decât variantele robot. Acest lucru înseamnă că poți curăța locuința fără a fi nevoie să golești recipientul prea des.

Dacă vorbim de minusuri putem menționa următoarele aspecte:

  • dificultate de manevrabilitate. Comparativ cu un aspirator robot bun, variantele stik, verticale sunt mai mai grele și mai dificil de manevrat.
  • nivel de zgomot mai ridicat - sunt anumite modele de ce pot fi mai zgomotoase în timpul utilizării. Acest lucru poate fi deranjant mai ales pentru utilizatorii sensibili la zgomot.

Avantaje și dezavantaje aspiratoare robot

Avantajele aspiratoarelor robot sunt următoarele:

  • convenabile şi te ajuta să economisești timp. Aspiratoarele robot pot fi programate să curețe automat în timp ce tu te ocupi de alte activități sau chiar în timp ce ești plecat de acasă.
  • asigură manevrare ușoară. Designul compact al robotului este perfect conceput, pentru a ajunge în locuri greu accesibile, cum ar fi sub mobilier sau în colțuri strânse.
  • sunt silențioase. Cele mai multe modele de aspiratoare robotice funcționează silențios. Pot fi utilizate în medii sensibile.

Minusurile aspiratoarele robot sunt: 

  • au putere limitată. Roboții au, de obicei  putere de aspirație mai mică decât variantele verticale, ceea ce îi face mai puțin eficienți pentru curățarea covoarelor sau a altor suprafețe dificile.
  • au autonomie limitată a bateriei, cele mai multe modele de aspiratoare robot au o autonomie limitată a bateriei și trebuie să fie reîncărcate între utilizări, ceea ce poate fi inconvenabil în special pentru casele dacă ai o casă mai mare.

Cum să alegi modelul potrivit de aspirator vertical sau un robot

Iată câteva aspecte cheie pe care ar trebui să le iei în considerare, conform topguides.ro,  atunci când vrei să alegi între un aspirator vertical și unul robot:

Puterea - dacă ai în interior covoare ce necesită o putere de aspirație mare, un aspirator vertical mai potrivit.

Autonomia - vrei să programezi curățarea, să lași dispozitivul să facă toată treaba? Atunci un aspirator robot ar putea fi soluția ideală.

Accesoriile - verifică destul de accesorii incluse și dacă acestea corespund nevoilor.

Recipientul de colectare a murdăriei - dacă locuința este mare vei avea nevoie de un echipament cu recipient de colectare mai mare. 

Brand - multe companii investesc tehnologie de calitate şi estetică premium. Dyson, Rowenta, Daewoo, Philips sau Karcher sunt câteva dintre firmele recunoscute pentru aspiratoarele excepționale lansate. 

Verifică  de aceste aspecte şi vei  putea să alegi  cu uşurinţă varianta de aspirator care ți se potrivește. 

 

 

×