x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Atenție la mâncarea pentru câini. De ce să nu-i hrănești cu carne crudă

Atenție la mâncarea pentru câini. De ce să nu-i hrănești cu carne crudă

de Redacția Jurnalul    |    06 Noi 2023   •   15:45
Atenție la mâncarea pentru câini. De ce să nu-i hrănești cu carne crudă

Unii proprietari de câini le mai dau uneori să mănânce carne crudă deoarece consideră că aceasta le va furniza vitaminele de care au nevoie. Însă specialiștii sunt de altă părere.

Iată care sunt pericolele din carnea crudă.:

1. Infecții: Carnea crudă poate conține bacterii periculoase, precum Salmonella sau E. coli, care pot provoca toxinfecții alimentare, atât la câini cât și la oameni. 

2. Probleme digestive: Carnea crudă poate fi dificil de digerat pentru câini și duce la tulburări gastrointestinale, cum ar fi diareea sau vărsăturile.

3. Dezechilibre nutriționale: Dieta exclusivă cu carne crudă este dezechilibrată nutrițional. Câinii au nevoie de o gamă variată de nutrienți pentru a-și menține sănătatea.

4. Risc de înecare: Bucățile de carne crudă pot fi mari sau au o textură care poate provoca înecare sau obstrucții în gâtul ori în tractul digestiv al câinelui.

5. Oase: Carnea crudă poate conține și oase, periculoase pentru câini. Acestea pot duce la ruperea dinților sau leziuni interne, potrivit roguespetscience.com, citat de dcnews.ro.

Prin urmare, specialiștii recomandă hrana specială pentru animale de companie dedoarece aceasta este concepută să ofere toți nutrienții de care câinii au nevoie. Dacă totuși vrei să-i dai, din când în când, carne, este mai bine să o găsești. 

 

×
Subiecte în articol: carne cruda caini pericol